ANGAJARI la POLITIA de FRONTIERA! Sute de posturi vacante scoase la concurs

blank
Politia de Frontiera Romana initiaza procedura de ocupare, prin concurs, prin incadrare directa, trecere in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare sau reincadrare, a unor posturi vacante, incepand de astazi, in vederea completarii deficitului existent la nivelul institutiei.

Astfel, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea a 759 posturi vacante de ofiteri şi agenti de politie de frontiera, repartizate la I.G.P.F. și la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliției de Frontiera Romane.
 
1. Posturile scoase la concurs prin incadrare directa sunt repartizate astfel:
 
– 604 posturi de agenti in structurile operative ale PFR, in serviciile specializate in supravegherea și controlul frontierei, combaterea migrației ilegale și a infracționalitații transfrontaliere, in compartimentele ture de serviciu ale Sectoarelor Politiei de Frontiera și in punctele de trecere aeroportuare;
– 78 posturi (46 ofiteri şi 32 agenti) in structurile suport, specializate in diferite domenii de activitate – financiar, comunicatii, logistica, administrativ, tehnic etc.
 
De asemenea, vor mai fi scoase la concurs:
 
– 71 posturi de ofiteri, prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare, care indeplinesc conditiile legale;
– 6 posturi de ofiteri in domeniul operativ, prin procedura de reincadrare, cu recrutarea persoanelor care au avut calitatea de politist.
 
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si structurile teritoriale organizatoare vor publica anunturile de concurs, conform prevederilor legale, pe paginile web oficiale, incepand cu data de astazi, 27.09.2016.
 
Repartizarea posturilor scoase la concurs este urmatoarea:
 
Inspectoratul General al Politiei de Frontiera – www.politiadefrontiera.ro – 22 posturi
 
– 16 ofiteri şi 6 agenti specialişti in domeniul financiar, comunicatii şi informatica, fonduri europene, logistica, administrativ, tehnic etc., prin incadrare directa.
 
Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni  – www.politiadefrontiera.ro – 44 posturi
 
– 42 agenti in domeniul operativ, prin incadrare directa;
– 1 ofiter si 1 agent specializati in domeniul comunicatii şi informatica prin incadrare directa.
 
Puncte de Trecere Aeroportuare (Aeroporturi) – www.politiadefrontiera.ro – 42 posturi
 
– 42 agenti in domeniul operativ prin incadrare directa.
 
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timişoara (frontiera cu Serbia) – www.itpftimisoara.eu – 173 posturi
 
– 119 agenti in domeniul operativ prin incadrare directa;
– 6 ofiteri şi 3 agenti specialişti prin incadrare directa;
– 45 posturi de ofiteri prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare.
 
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei (frontiera cu Ucraina)- www.ijpfmm.ro  – 117 posturi
 
– 100 agenti in domeniul operativ prin incadrare directa;
– 3 ofiteri şi 1 agent specialisti prin incadrare directa;
– 13 ofiteri prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare.
 
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi (frontiera cu R. Moldova) – www.ijpfiasi.ro – 68 posturi
 
– 47 agenti in domeniul operativ prin incadrare directa;
– 7 ofiteri specialişti prin incadrare directa şi 3 ofiteri prin reincadrare;
– 11 ofiteri prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare.
 
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu (frontiera cu Bulgaria) – www.ijpfgiurgiu.ro  – 97 posturi
 
– 79 agenti in domeniul operativ prin incadrare directa;
– 2 ofiteri si 14 agenti specialisti prin incadrare directa;
– 2 ofiteri prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare.
 
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea (frontiera cu Ungaria) – www.itpforadea.ro   – 113 posturi
 
– 109 agenti in domeniul operativ prin incadrare directa;
– 1 ofiter şi 3 agenti specialişti prin incadrare directa.
 
Garda de Coasta (Marea Neagra şi frontiera cu Bulgaria) – www.garda-de-coasta.ro  – 78 posturi
 
– 66 agenti in domeniul operativ prin incadrare directa;
– 7 ofiteri si 2 agenti specialisti prin incadrare directa;
– 3 ofiteri operativi prin reincadrare.
 
Baza de Reparatii Braila – www.bazanave.ro – 4 posturi
 
– 3 ofiteri si 1 agent specialisti, prin incadrare directa.
 
Scoala de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera IASI – www.sficppfiasi.ro
 
– 1 post agent specialist in domeniul financiar prin incadrare directa.
 
Depunerea cererilor de inscriere la concurs pentru posturile operative de agenti scoase la concurs prin incadrare directa (din sursa externa), se va face in perioada 27.09-04.10.2016, intre orele 09.00-13.00 si 14.00-16.00, inclusiv in zilele de sambata (01.10.2016) si duminica (02.10.2016), intre orele 09.00-13.00, la sediul structurilor organizatoare.
 
Concursul de incadrare pentru posturile de agenti din domeniul operativ (din sursa externa) se va sustine in urma promovarii probelor eliminatorii (testare psihologica, vizita medicala si proba de evaluare a performantei fizice). 
 
Pentru aceste posturi, subiectele vor fi elaborate de catre o comisie centrala constituita la nivelul I.G.P.F. si vor fi transmise simultan, in ziua concursurilor, la structurile teritoriale organizatoare. Testul scris de verificare a cunostintelor va fi de tip grila.
 
Concursurile pentru ocuparea posturilor de specialisti din sursa externa si cele pentru ocuparea posturilor prin trecerea in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare sunt in faza de constituire a comisiilor, informatiile necesare urmand a fi publicate in perioada imediat urmatoare, pe paginile de internet ale structurilor organizatoare. 
 
Informatii complete privind modalitatile de inscriere si participare la concurs, conditii de recrutare, probe de selectie si criterii de departajare, precum si tematica si bibliografia necesare sustinerii concursului/examenului pentru post pot fi obtinute de la structurile de resurse umane ale I.G.P.F., inspectoratelor teritoriale ale Politiei de Frontiera, Garzii de Coasta, Bazei de Reparatii Nave Braila, Scolii de Formare Initiala si Continua a Personalului Politiei de Frontiera Iasi, avizierele de la sediile institutiilor, precum si de pe site-urile institutionale.
 
Aceasta activitate, care presupune completarea deficitului existent la nivelul P.F.R., se inscrie in obiectivele institutiei de crestere a capacitatii de actiune la nivelul structurilor teritoriale si, implicit, intarirea componentei operative a Politiei de Frontiera.
 

LEAVE A REPLY

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.