ANGAJARI la SRI şi SIE. CE CONDITII trebuie sa indeplinesti

SIE si SRI au scos la bataie mai multe locuri de munca pentru cei care vor sa lucreze in interiorul uneia dintre cele doua structuri. Se cauta specialisti in IT, electronica, juristi, psihologi, economisti, traducatori, medici, tehnicieni dentari si asistente medicale.

Candidatii care isi doresc sa aplice la unul dintre posturile disponibile in cadrul SRI si SIE trebuie sa indeplineasca cateva conditii: sa fie cetateni romani si sa aiba domiciliul in tara; sa aiba cultura generala si capacitatea de a se exprima corect si coerent in limba romana; sa aiba pregatire profesionala in domeniul solicitat; sa aiba o stare de sanatate buna si sa vorbeasca fluent cel putin o limba straina (pentru ofiteri).

In plus, candidatii in curs de cercetare, urmarire sau judecata penala sau condamnati penal nu sunt eligibili pentru o cariera la SRI sau la SIE.

Ce specialisti se cauta si cum te poti angaja la SIE

Serviciul de Informatii Externe recruteaza personal in mai multe domenii de activitate: operativ, analiza-sinteza, specialisti si paza, se anunta pe site-ul oficial.

Cerinte pentru domeniul OPERATIV:

– Absolvent cu diploma de licenta al unei institutii de invatamant superior acreditate.
– Media de absolvire si rezultatele obtinute pe parcursul anilor de studiu reprezinta criterii de departajare.
– Varsta limita este de 35 de ani.
– Pentru angajarea in domeniul operativ candidatul trebuie sa dispuna de o inteligenta peste medie, cultura generala de nivel superior, capacitate foarte buna de relationare, influenta, abilitate de comunicare, exprimare bogata, fluenta si elevata, atat in vorbire cat
si in scris.
– De asemenea, disponibilitatea de a lucra in strainatate este obligatorie.

Cerinte pentru domeniul ANALIZA-SINTEZA:

– Absolvent cu diploma de licenta al unei institutii de invatamant superior acreditate.
– Media de absolvire si rezultatele obtinute pe parcursul anilor de studiu reprezinta criterii de departajare.
– Pentru a ocupa un post in acest domeniu, candidatul trebuie sa aiba inteligenta de nivel superior, cunostinte foarte bune de cultura generala, capacitate de analiza, sinteza, elaborare si interpretare a informatiei, exprimare clara si concisa a ideilor.
– Necesitatea de perfectionare pe acest post impune interesul persoanei pentru dezvoltarea continua, precum si aptitudini de invatare si comunicare de nivel superior.
– Exprimarea fluenta intr-o limba de circulatie internationala este obligatorie.
Pentru anumite specializari exista posibilitatea desfasurarii activitatii in ture.

Cerinte pentru SPECIALISTI: IT, electronica, juridic, psihologic, economic, tehnico-administrativ

– Absolvent cu diploma de licenta al unei institutii de invatamant superior acreditate sau dupa caz, cu diploma de bacalaureat al unei institutii de invatamant liceal acreditate.
– Recrutarea si selectia se realizeaza in functie de existenta unor posturi vacante in Serviciu si are la baza performantele universitare, licentele si acreditarile detinute, precum si experienta profesionala acumulata in domeniul de specialitate.
– Domeniul impune capacitate de adaptare, rezistenta la stres, atentie concentrata si distributiva, perseverenta, dorinta de perfectionare continua, un bun echilibru psihoemotional, capacitate de a lucra pe proiecte cu asumarea responsabilitatii.
– Exprimarea fluenta intr-o limba de circulatie internationala este obligatorie.

Cerinte pentru PAZA:

– Absolvent cu diploma de bacalaureat al unei institutii de invatamant liceal acreditate.
– Varsta limita este de 30 de ani.
– Pentru a ocupa un post in acest domeniu, candidatii trebuie sa aiba memorie vizuala, o buna perceptie a spatiului si timpului, aptitudini de comunicare, capacitate de a evalua si lua decizii, viteza buna de reactie si minime abilitati tehnice.
– Disponibilitatea de a lucra in exterior este obligatorie.
– Candidatii pentru incadrare trebuie sa aiba o inaltime de minim 1,70 m si sa fie apti din punct de vedere al pregatirii fizice, psihologic si medical.
– Activitatea se desfasoara in ture.
– Acest domeniu necesita creativitate, spontaneitate, adaptabilitate,
flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua si de a lua decizii, abilitate de analiza si asumare a responsabilitatii.
– Exprimarea fluenta intr-o limba de circulatie internationala este obligatorie, iar cunostintele de limbi straine rare reprezinta un avantaj.
– Timpul de lucru este flexibil.

Candidatilor li se ofera: posibilitatea de valorificare a aptitudinilor personale intr-un mediu stabil; activitate interesanta, dinamica; promovarea in cariera pe baza competentelor si performantelor proprii; formare profesionala complexa; cursuri de perfectionare limbi straine; posibilitatea de a desfasura activitati in exterior, in functie de  performantele profesionale si necesitatile muncii; asistenta medicala gratuita si posibilitati avantajoase de recuperare medicala si odihna; pachet salarial motivant, stabilit prin legislatia privind drepturile angajatilor din institutiile bugetare; recompensarea muncii performante, prin acordarea unor prime sau sporuri la salariu.

Ce specialisti se cauta si cum te poti angaja la SRI

SRI cauta urmatoarele categorii de specialisti: specialist IT&C, psiholog, traducator, medic, tehnician dentar si asistent medical.

Cerinte pentru specialisti IT&C:

– studii universitare de master (ciclul II in sistem Bologna) sau studii superioare de lunga durata cu examen de licenta (finalizate anterior anului 2008) in domeniile: stiinte exacte (matematica, informatica), stiinte ingineresti (calculatoare si tehnologia informatiei, electronica si telecomunicatii, inginerie electrica, ingineria sistemelor) sau stiinte economice (cibernetica, statistica si informatica economica, contabilitate si informatica de gestiune);
– cunostinte in cel putin unul dintre urmatoarele domenii:
– administrare infrastructuri hardware: servere, statii de lucru, echipamente de stocare;
administrare retele de comunicatii: routere, switch-uri, WiFi, Remote Acces Services, VPN, criptare, protocoale de comunicatii;
administrare servere de aplicatii: Oracle, Tomcat, J Boss;
administrare sisteme de operare: Unix, Linux, Windows, iOS, OSX, Android (cel putin unul dintre sisteme);
– sisteme de gestiune a bazelor de date: administrare, programare;
programare: Java, Javascript, Spring, C, C++, PHP, Pearl, Python, Assembler, SQL, PL/SQL (cel putin una din tehnologii);
– telecomunicatii: sisteme de comutatie digitala, sisteme de comunicatii radio, retele si tehnologii de comunicatii mobile, tehnologie VoIP, servicii de videoconferinta si multimedia, sisteme in tehnologie PDH, SDH, DWDM;
securitate IT&C, digital forensic;
– procesare semnale analogice si digitale;
– arhitectura si utilizarea circuitelor logice programabile (microprocesoare, microcontrolere, FPGA);
–    proiectare, realizare si depanare circuite electronice

Cerinte pentru postul de PSIHOLOG

– studii universitare de master (ciclul II in sistem Bologna) sau studii superioare de lunga durata cu examen de licenta (finalizate anterior anului 2008) in psihologie sau specialitati asimilate;
– studii postuniversitare/master in specialitati asimilate psihologiei/formare profesionala de lunga durata intr-o forma de psihoterapie;
– cunostinte aprofundate de psihologia personalitatii, psihodiagnostic, psihologie industrial-organizationala, consiliere psihologica/psihoterapie, psihologie clinica;
– experienta profesionala de minimum un an ca psiholog clinician, psiholog organizational sau psihoterapeut;
– indeplinirea criteriilor Colegiului Psihologilor din Romania pentru obtinerea atestatului de libera practica in specialitatea Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale.

Cerinte pentru postul de TRADUCATOR:

– studii universitare cu examen de licenta
– cunoasterea foarte buna a cel putin uneia din urmatoarele limbi straine: araba, bulgara, chineza, germana, hindi, maghiara, persana, punjabi, rusa, sarba/ bosniaca, tatara, turca, ucraineana, urdu

Cerinte pentru postul de MEDIC:

– confirmare prin ordin al Ministrului Sanatatii ca medic specialist/medic primar in una din urmatoarele specialitati: medicina de laborator (cu experienta in microbiologie), reumatologie, ORL, cardiologie, cardiologie (cu atestat in aritmologie), dermatovenerologie, medicina de urgenta;
– experienta in domeniu de minimum 3 ani;
– membru al Colegiului Medicilor din Romania

Cerinte pentru postul de TEHNICIAN DENTAR:

– calificare ca tehnician dentar;
– experienta in domeniu de minimum 3 ani;
– membru al Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania

Cerinte pentru postul de ASISTENT MEDICAL:

– detinerea uneia dintre urmatoarele calitati: asistent medical principal generalist, asistent medical principal cu studii postliceale sau cu studii superioare;
– experienta in una din specialitatile: medicina generala, radiologie, medicina dentara, laborator (cu experienta in chimie sanitara si toxicologie);
– membru al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania

Pe site-ul SRI poti vedea profilul candidatilor care se inscriu in cerintele acestei institutii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.