Armata Romana in ALERTA!

Ultimele amenintari ale Rusiei la adresa Ucrainei si, mai nou, ale Moldovei, i-au facut pe oficialii de la Bucuresti sa ia masuri.

De la izbucnirea conflictului dintre Kiev si Moscova, militarii romani au inceput sa faca de mai multe ori pe saptamana exercitii de tragere in poligoane, au declarat surse din Armata pentru libertatea.ro

Oficial, nimeni nu sufla o vorba despre ceea ce se petrece in garnizoane, desi, nu de putine ori, mai-marii statului au declarat ca situatia geopolitica de la doi pasi de Romania nu este una care sa ne faca sa stam cu mainile in san.

Tocmai de aceea se pare ca, pentru a avea o armata pregatita, reprezentantii Ministerului Apararii ar fi decis ca militarii sa iasa mult mai des in poligoane.

„Este doar o masura preventiva, nu ne pregatim pentru un razboi. Este bine ca profesionistii, ca toti cei din Fortele de Operatiuni Speciale, ca toti militarii sa fie instruiti ca la carte. Lumea sa nu se alarmeze, insa e bine sa punem raul inainte”, au declarat ofiteri din Armata, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, pentru libertatea.ro.

Daca pana acum cateva luni sedintele de tragere erau o data pe luna, mai nou, soldatii trag la tinte de trei ori pe saptamana.

Totul se petrece in contextul in care NATO, alianta din care si Romania face parte, a trimis nave de razboi in Marea Neagra, iar avioane de supraveghere survoleaza spatiul romanesc mai tot timpul, adunand informatii despre miscarile de trupe de la granitele tarii.

Ultima ambarcatiune militara care a ajuns la Constanta este distrugatorul american USS Donald Cook, care va ramane in zona pana cand situatia o va impune.

In plus, aliatii nord-atlantici au decis marirea efectivelor de militari in tari ca Romania si Polonia, ca masura la declaratiile amenintatoare ale liderului rus Vladimir Putin.

Fortele speciale „Alfa” din cadrul Serviciilor Speciale Ucrainene (SBU) au reusit sa opreasca, in noaptea de miercuri spre joi, asaltul asupra unei unitati militare din orasul ucrainean Mariupol, soldat cu un mort si 12 raniti.

Situatia din Ucraina este extrem de incordata dupa ce miercuri a avut loc prima ofensiva a armatei ucrainene impotriva separatistilor prorusi din sud-estul tarii. Cativa dintre activistii care au lansat asaltul au fost arestati de catre fortele de ordine, au anuntat Politia si SBU.

Retragandu-se, activistii au ranit doi trecatori si au dat foc unui microbuz si unei cladiri situate in apropierea unitatii militare.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a cerut Republicii Moldova si Ucrainei sa ridice imediat blocada impusa Transnistriei.

Vladimir Putin a propus, de asemenea, in cadrul sesiunii sale televizate de intrebari si raspunsuri, intensificarea dialogului privind viitorul Transnistriei.

„Este o problema serioasa – Transnistria. Acolo locuiesc multi cetateni rusi, care sunt pro Rusia. Oamenii au propria viziune fata de viitor. Trebuie sa avem un dialog cu Republica Moldova si cu Ucraina”, a declarat presedintele rus Vladimiri Putin.

El considera ca locuitorii din Transnistria trebuie sa isi decida singuri viitorul, adaugand ca Rusia va continua dialogul cu Republica Moldova si cu Ucraina.

Chiar inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, liderii politici de la Moscova au luat decizia de a popula cu cetateni rusi anumite regiuni a ceea ce a insemnat odata URSS.

Fie ca au fost trimisi sa munceasca, fie ca au fost mutati cu forta, rusii au devenit o forta in zonele respective care fac parte, de ceva ani, din state care si-au castigat independenta.

Fie ca vorbim de Crimeea (Ucraina), fie ca e Transnistria (Republica Moldova), fie ca se discuta de Osetia (Georgia), toate aceste regiuni sunt acum la mana rusilor, care vor sa le rupa de statele-mama si sa le alipeasca la o noua Rusie, de fapt, o recladire a fostului imperiu URSS.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.