Aviz de la Mediu pentru Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor pentru județul Botoșani

La solicitarea Consiliului Județean Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani a emis „Avizul de mediu” pentru Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor care este un instrument de planificare esențial pentru un management performant al deșeurilor, astfel încât acestea să aibă un impact cât mai redus asupra mediului și a sănătății umane.

„De la preluarea mandatului am acordat o importanță deosebită problemelor de mediu, pentru că toți ne dorim să trăim într-o lume mai curată. Alături de colegii din conducerea executivă a Consiliului Județean și de specialiștii aparatului tehnic ai instituției, am căutat soluții pentru deblocarea unor proiecte importante, precum Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Planul Județean pentru Gestionarea Deșeurilor realizează o diagnoză a sistemului actual de gestiune a deşeurilor şi o prognoză a evoluţiei cantităţilor de deșeuri municipale. Pe baza acestor prognoze s-a realizat proiectarea unei viziuni strategice asupra reorganizării gestiunii deșeurilor municipale, care constituie baza de la care se vor elabora proiectele de investiții cu finanțare națională și europeană din programele de mediu.

„Este momentul unei schimbări fundamentale în stilul nostru de viață, astfel încât să lăsăm o amprentă cât mai puțin vizibilă asupra naturii. Noi, ca autoritate publică, facem tot ce ne stă în puteri pentru a îndrepta unele situații care nu au funcționat cum trebuie până acum, am identificat soluții pentru optimizarea activității de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Stăuceni, iar lucrurile încep să prindă contur”, a mai spus Doina Federovici.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, la Depozitul de Deșeuri de la Stăuceni s-a montat o nouă staţie de tratare a levigatului prin osmoză inversă în două trepte, de ultimă generație, cu o capacitate de 150 de metri cubi pe zi. Investiția, care depășește jumătate de milion de euro, va fi suportată de către operatorul Depozitului de la Stăuceni. Noua stație reduce semnificativ riscul poluărilor accidentale prin deversări necontrolate în afara depozitului.

De asemenea, s-au demarat procedurile de achiziție a unui echipament de monitorizare a contaminării radioactive a deșeurilor și s-a încheiat un parteneriat cu Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea obținerii finanțării și implementării proiectului de achiziționare centralizată a unei instalații de tratare mecano-biologică (TMB) cu digestie anaerobă și a uneia de digestie anaerobă pentru biodeșeuri colectate separat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.