Berea, desi are beneficii importante pentru sanatate, nu este perceputa ca atare in aceeasi masura ca vinul, uneori dimpotriva, deoarece consumatorii de bere tind sa aleaga alimente mai putin sanatoase, arata studii prezentate la un Simpozion despre “Bere si Sanatate”, care a avut loc la Bruxelles.
Mai multi experti in nutritie din diferite tari europene au prezentat o serie de studii privind efectele benefice ale consumului moderat de bere, la Bruxelles, in cadrul unui Simpozion european, “Berea si Sanatatea”.
Consumul moderat de vin reduce riscul de boli cardiovasculare cu 32%, iar cel de bere cu 22%, a aratat Rosa Lamuela, de la Universitatea din Barcelona.
Totul este ca aceasrta atentionare – CONSUM MODERAT- sa fie respectata.
Berea este o sursa importanta de polifenoli (antioxidanti ce previn bolile cardiovasculare, cancerul si reduc efectele imbatranirii), avand un continut mai ridicat al acestor substante decat vinul alb, dar mai scazut decat cel rosu.
Pe de alta parte, mai multe studii facute de-a lungul timpului indica o stare mai buna a sanatatii la bautorii de vin, fata de bautorii de bere, a aratat cercetatoarea olandeza Edith Feskens, de la Universitatea din Wageningen.