Home Actualitate BOTOSANI: Apa de la robinet va fi mai scumpa

BOTOSANI: Apa de la robinet va fi mai scumpa

In anul 2013 Nova Apaserv va face doar o singura majorare la pretul apei potabile. Inca nu se stie cand se va trece la aceasta ajustare a pretului la apa, insa atat reprezentantii Consiliului Judetea, cat si cei ai Nova Apaserv sustin ca vor mai trece cateva luni pana la data la care se va schimba pretul la serviciile de apa si canalizare.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, afirma ca va fi vorba de o crestere a pretului apei cu 2-3 procente si ca aceasta „corectie” a tarifului este de fapt dictata de conditiile impuse pentru derularea mega proiectului care va duce la imbunatatirea calitatii apei potabile si la modernizarea retelei de distributie a acesteia.
„Singura corectie a pretului la apa si canalizare va fi cea care a fost stabilita cu finantatorul prin caietul de sarcini pentru proiectul acela mare pe care il avem cu finantare europeana. Este un calendar multianual care se va termina prin 2020. Noi am luat masurile de restructurare, de organizare a operatorului de apa pentru indeplinirea conditionalitatilor stabilite de finantator, nu vrem sa majoram pretul apei catre populatie decat atat cat ni se impune prin acest proiect. Probabil pe la mijlocul anului va creste pretul cu cateva puncte procentuale, la apa si canalizare”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu.
Nova ApaServ este beneficiarul proiectului „Extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare-epurare in judetul Botosani”, in valoare totala de 102.472,411 euro, componenta UE fiind de 80.804,107 euro.
In cadrul acestui mega-proiect, urmeaza sa fie reabilitate statiile de tratare a apei de la Catamarasti, Bucecea, Stefanesti, sa se construiasca magistrala de aductiune Stefanesti – Saveni, statie de pompare si sa se reabiliteze rezervoarele din aceasta zona. De asemenea, proiectul cuprinde si extinderea retelei de distributie a apei potabile in zona Botosani, Dorohoi, Flamanzi-Frumusica, extinderea retelei de canalizare, extinderea statiei de epurare in cadrul aglomerarii Vorona-Tudora, instalare de noi bransamente si realizarea retelei de canalizare in aceasta parte a judetului.

Exit mobile version