Home Actualitate BOTOSANI: Circulatie restrictionata din cauza zapezii

BOTOSANI: Circulatie restrictionata din cauza zapezii

Din cauza ca pe parcursul noptii de 7 spre 8 ianuarie in judetul Botosani a continuat sa ninga in unele zone, iar vantul a depasit 60km/h, autoritatile au fost nevoite sa restrictioneze circulatia populatiei pe 13 sectoare de drum judetean si pe doua din drumurile nationale

Practic, fara a fi vreo localitate izolata, din 120 de km de drum judetean se circula cu probleme pe circa 20 de km, aceeasi  fiind si lungimea arterelor nationale afectate, in speta fiind vorba despre Botosani-Saveni- Manoleasa si Manoleasa – Radauti-Prut.
 „Am preferat sa oprim circulatia pe aceste sectoare pentru ca sa nu avem masini si oameni blocati in nameti. Intervenim cu utilajele si degajam arterele, dupa care speram ca starea vremii ne va permite sa redeschidem circulatia. Ne pare rau ca trebuie sa luam astfel de masuri si ii rog pe botosaneni sa nu se deplaseze decat daca este strict necesar si sa ne anunte daca se confrunta cu probleme deosebite”, a declarat prefectul Costica Macaleti.
Administratorii de drum lucreaza cu 56 de utilaje pentru degajarea stratului de zapada ce a ajuns, din cauza viscolului, pana la 3 metri inaltime. Primarii din judet au fost anuntati in zorii zilei ca este imperios sa intervina cu utilaje pe drumurile comunale, astfel incat sa se evite blocarea cazurilor medicale urgente.

Exit mobile version