BOTOSANI: La intersectia de la Bazar, pierderile de apa sunt de luni bune

„E greu de intervenit acolo, trebuie sa blochezi toata circulatia, nu sunt schite, nu stim ce legaturi sunt, pe cine mai afectam daca sapam acolo. Probabil trebuie sa intram si pe sub linia de tramvai”, spune directorul executiv al Societatii Nova Apaserv, Gabriel Carlan.

Cei de la societatea de apa pandesc insa momentul „sa se lipeasca” de alte lucrari, cele care vor fi realizate pentru noul sens giratoriu planificat in zona acea intersectie.

Pierderea de apa din acea zona este mai veche. Directorul lasa de inteles ca ar fi „mostenit-o” de la vechea conducere, dar faptul ca interventia este dificila a dus la amanarea interventiei. Si, incearca sa evite subiectul cand vine vorba de cat de mare ar fi pierderea de apa din acea zona.

„Nu pot spune cu siguranta cat de mare este pierderea acolo. Se fac masuratori”, precizeaza Gabriel Carlan.

Societatea Nova Apaserv continua sa aiba pierderi insemnate de apa in retea, cu toate ca sefii societatii se lauda totusi cu recuperarea unui volum insemnat din aceste pierderi, din decembrie pana in prezent. Intrebat daca pierderile din reteaua de apa a judetului se mai situeaza in topul unor astfel de pierderi la nivel national, directorul societatii scoate in evidenta ca si la altii situatia nu este mai roz.

„Am vorbit cu directorul de la Constanta si acolo au pierderi 62 la suta”, spune Gabriel Carlan, directorul societatii Nova Apaserv. Dupa care, managerul recunoaste: „si noi tot pe acolo, pe la acelasi procentaj suntem”.

Operatorul de apa are chiar si o echipa care numai cu asta se ocupa, sa gaseasca tevile sparte din retea pentru a se interveni apoi si reduce risipa de apa.

„Este formata din informaticieni, , hidrotehnisti, specialisti in detectie. Ei numai asta fac. Se uita la punctele de masura, in dispecerat, si unde vad ca se inregistreaza o crestere brusca a consumului isi dau seama ca s-a spart o conducta. Creste consumul instant unde plesneste o teava”, mai spune directorul societatii Nova Apaserv.

Nu este deloc usor, spun reprezentantii operatorului, care afirma ca unele tevi, vechi, nu apar in nicio schita.

Dar, un prilej de lauda tot exista: „din decembrie pana acum am recuperat vreo 300.000 de metri cubi de apa pe luna cu echipa care este specializata pe identificarea pierderilor”. Asta sustine directorul operatorului de apa.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.