BOTOȘANI: Proiect cu fonduri europene pentru înființarea de întreprinderi sociale

Demarat în octombrie 2019, acest proiect își dorește să sprijine în mod activ antreprenoriatul social ca o sursă de locuri de muncă și de dezvoltare a serviciilor locale.

Proiectul „NESES – ”Start-up social Nord Est” – antreprenoriat social sustenabil în regiunea Nord-Est” își propune să conștientizeze publicul cu privire la rolul, importanța și oportunitățile oferite de antreprenoriatul social, să organizeze și să deruleze cursuri pentru viitorii antreprenori sociali. În cadrul formării antreprenoriale, cursanții vor fi stimulați să participe activ prin găsirea de soluții relevante la întrebările care și le vor pune, iar formatorii vor asigura resurse cognitive și socio-emoționale.

Absolvenții acestor cursuri vor primi sprijin personalizat pentru înființarea și dezvoltarea întreprinderilor sociale, acces la o finanțare nerambursabilă consistentă și la un centru de resurse online.

„Cei care se vor înscrie la acest proiect vor avea o serie de avantaje. Participarea la cursurile de formare antreprenorială și sprijinul acordat de formatorii din cadrul proiectului este gratuit. Activitățile sunt practice și în concordanță cu programul zilnic al beneficiarilor. Vor fi 32 ore de practică în urma cărora se vor îmbunătăți și dezvolta competențele în domeniul antreprenorial. Cursanții vor beneficia în mod gratuit de consultanță și mentorat în afacere”, a precizat Dorin Burlacu, directorul executiv din cadrul Direcției de Asistență Socială Botoșani, beneficiarul acestui proiect.

Activitățile care fac obiectul proiectului sunt structurate în două etape, astfel: în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 se va acorda sprijin pentru înființarea de noi întreprinderi sociale, după care în perioada octombrie 2020 – septembrie 2022 se vor implementa planurile de afaceri și se vor monitoriza funcționarea întreprinderilor sociale.

„Primăria Botoșani a fost gazda unui eveniment important pentru comunitate, lansarea unui nou proiect cu finanțare europeană, în valoare de 13,87 milioane de lei, destinat înființării de întreprinderi sociale în Regiunea Nord-Est. Este un proiect ambițios, inedit, în urma căruia vor fi formați antreprenori capabili să gestioneze afaceri de succes, vor fi finanțate 21 de planuri de afaceri cu până la 100.000 de euro fiecare și vor fi create peste 100 de locuri de muncă. Personal sunt mulțumit să constat că am reușit în ultima perioadă să reluăm inițierea în serie de proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului nostru, valorând zeci de milioane de euro, de la reabilitarea transportului în comun și până la, iată, crearea de locuri de muncă pentru botoșăneni”, a spus primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur.

Proiectul Proiectul „NESES – ”Start-up social Nord Est” – antreprenoriat social sustenabil în regiunea Nord-Est” face parte din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară incluziunea socială și combaterea sărăciei și se adresează persoanelor din județele Regiunii Nord-Est (Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Vaslui, Bacău). Beneficar este Direcția de Asistență Socială Botoșani, iar SC Locativa SA Botoșani și Asociația PARTENER – Grupul de Inițiativă pentru Dezvoltarea Locală IAȘI sunt parteneri.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.869.022,23 lei, din care: 11.730.892,48 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din fonduri europene, 2.050.384,22 lei – valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 87.745,53 lei – valoarea co-finanțării eligibile din bugetul local.

Cei interesați pot obține mai multe informații la adresa de internet www.dasbotoșani.ro/neses/

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.