Botosani: Proiectul Cornisa a intrat in linie dreapta

Proiectul a fost urcat pe SEAP iar licitatia pentru desemnarea castigatorului va avea loc pe 29 iunie. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, lucrarile vor incepe chiar din acest an. Peste 200 de oameni isi vor gasi locuri de munca in noua zona de agrement.

Cel mai mare proiect regional de agrement turistic si sportiv din Moldova a intrat in linie dreapta. Pe 16 iunie proiectul a fost ridicat pe SEAP, iar licitatia pentru desemnarea executantului lucrarii va avea loc pe 29 iunie. Proiectul, deosebit de ambitios pentru municipiul Botosani, va conduce la dezvoltarea segmentul turistic, la atragerea de mii de turisti anual in municipiu.
Foarte important, in faza de executie a proiectului si ulterior de operare vor lucra aici aproximativ 250 de oameni.
„Este o lucrare foarte importanta pentru noi la care eu, personal, tin foarte mult si pe care imi doresc s-o vad finalizata. Botosaniul avea nevoie de aceasta investitie pentru ca vom avea in sfarsit acel bazin de inot dorit de majoritatea dintre noi, patinoar, parcuri, terase, locuri de joaca, terenuri de sport.  Vorbim de facilitatile care se vor crea odata ce vom da drumul lucrarilor prin locuri noi de munca atat in faza de constructie a parcului, cat si odata cu inaugurarea lor, pentru ca va fi nevoie de forta de munca. Ma bucur sa pot anunta ca am intrat pe ultima suta de metri cu aceasta lucrare pentru ca vom avea licitatia pe data de 29 iunie, fiind vorba de cele 45 de zile care trebuie sa treaca de la ridicarea pe SEAP. E ultimul pas inainte de inceperea lucrarilor efective a parcului de agrement Cornisa”, a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.
Asa cum arata si proiectul, aici vor fi amenajate un bazin olimpic, bazine de inot cu tobogane dar si un bazin de balaceala pentru copii. Pasionatii de patinaj vor avea la dispozitie un patinoar artificial care va fi operabil pe tot parcursul anului, nu numai in sezonul rece, cum este in prezent cel de la Sala Polivalenta. De asemenea, printre obiectivele Parcului Regional de Agrement Cornisa, se numara amenajarea mai multor terenuri de sport, baschet, fotbal, volei si tenis. Cu siguranta unul dintre punctele de atractie a viitoarei zone de agrement il constituie amenajarea unui helesteu si a unei piste de rafting.
„Vor fi impadurite 25,7 hectare de teren, in timp ce pe alte 16,24 hectare se vor planta arbusti rasinosi, tocmai pentru ca turistii care vor veni aici sa aiba unde sa se plimbe, sa se relaxeze”, a precizat Catalin Flutur.
Practic, se spera ca prin implementarea acestui proiect sa fie atrasi in zona mii de turisti anual, din toata zona Moldovei, cu precadere din Suceava si Iasi.
Executantul lucrarii va fi desemnat in luna iulie, iar termenul de executie este de doi ani de la inceperea lucrarilor.

Date tehnice:
• construirea a 2.152,92, mp la sol reprezentand: piscina acoperita si vestiare plaja, bazine exterioare de agrement si plaja (suprafete amenajate: Plaja – 5.922 mp, bazin olimpic – 1.250 mp, Bazine aterizare tobogane – 143,41 mp, bazin balaceala copii – 94,71 mp, Spatii verzi – 301 mp, drumuri si alei incinta – 985,87 mp), patinoar artificial si de agrement (suprafata construita la sol patinoar – 1.806,68 mp), terenuri de sport si vestiare jucatori (suprafata construita respectiv suprafata desfasurata – 314,42 mp, cu specificarea faptului ca terenurile de sport sunt amenajate pe o suprafata de 5.267 mp), amenajarea unui amfiteatru in aer liber (Sca 1.153,15 mp, din care suprafata deschisa si neacoperita S a 881,75 mp), helesteu si rau artificial pentru rafting (S helesteu a 2.750 mp si lungime rau a 287 m).
• amenajarea a 41,46 ha, dupa cum urmeaza: suprafata impadurita – 25,7ha; suprafata plantata cu arbusti rasinosi taratori 16,24 ha; suprafata de peluza existenta lasata libera – 9,46 ha, suprafata amenajari speciale/parc – 14,67 ha.
• amenajarea a 45.431.93 mp alei pietonale si parcaje auto precum si drumuri de acces dupa cum urmeaza: parcaje auto – 7.860 mp; alei pietonale – 7.302 mp; acces principal in parc – 3.582,36 mp; inel principal de circulatie – 14.473,91 mp; acces secundar in parc – 4.123,27 mp; acces rutier in parcarea nr.1 – 4.066 mp; alee deservire parcarea nr. 1 – 1.268,35 mp; alee acces bazine inot – 2.044.85 mp, drum de exploatare statie epurare – 711.19 mp.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.