Bucata mare de tencuiala desprinsa de pe bloc! Norocul a facut sa cada pe trotuar cand nu erau trecatori in zona

Locatarii unui bloc din centrul municipiului Botosani au auzit in miez de noapte o bubuitura puternica. O bucata mare de tencuiala s-a desprins de pe balconul ultimului etaj al unui bloc din centrul municipiului Botosani, cazand pe trotuar si pe frigiderul unei firme.

Norocul a facut ca acest incident sa aiba loc tarziu in noapte, atunci cand prin zona nu circulau oameni. Daca ar fi cazut ziua, bucata de tencuiala putea sa provoace o tragedie. A cazut in fata unui chiosc, acolo unde mai tot timpul in cursul zilei sunt persoane care se opresc sa cumpere diverse produse de la chiosul respectiv, situat langa sediul filialei Botosani a Loteriei Romane. 
 
In cadere, bucata de tencuiala a spart geamul firmei respective si clientii ar fi putut fi loviti si de cioburile de sticla. 
 
Pentru ca pe balconul de la etajul al VIII-lea al blocului de pe Calea Nationala nr.70 mai erau bucati de tencuiala care stateau sa cada, au fost anuntati pompierii care au venit cu o macara la fata locului si au intervenit pentru a le indeparta. A fost oprita circulatia pe o portiune din trotuarul respectiv, dar si pe o bucata de carosabil, pentru ca echipajul de pompieri sa-si poata face treaba. 
 
Proprietarii unor societati care isi au sediul la parterul blocului spun ca nu este prima data cand cad bucati de tencuiala de pe acel bloc. Si unii locatari sustin ca se temeau in ultima vreme sa mai iasa din scara blocului atunci cand ploua mai mult, de frica sa nu cada bucati de tencuiala. I-au instiintat pe cei de la Asociatia de proprietari ca apa se infiltra la ultimul etaj din cauza unei probleme la mansarda, dar lucrarile nu s-au efectuat, asa ca peretele imbibat de apa a dus la desprinderea in timp a tencuielei.
 
O sesizare facuta la Inspectia in Constructii cu ani in urma obliga Asociatia de Proprietari sa efectueze lucrarile de reparatii la ultimul etaj al blocului, acolo unde apa se infiltra in pereti si se acumula apoi in balcoane, dar cei de la asociatie ridica din umeri si spun ca „oamenii nu platesc” pentru astfel de reparatii. 
 
Cu toate acestea, nu s-a facut nicio lista cu semnaturi care sa arate ca locatarii ar fi refuzat sa achite fondul de reparatii. Daca s-ar fi intamplat o tragedie, cine ar fi platit in fata legii? Ce fac oamenii platiti de la Asociatia de proprietari pentru a aduce la cunostinta locatarilor ce riscuri sunt in cazul in care nu se efectuaza lucrarile de reparatii? Au convocat vreo sedinta cu locatarii sa le explice despre ce este vorba? Au facut vreo lista de semnaturi in care cei care refuza plata reparatiilor sa arate ca se obliga si la suportarea consecintelor ? Nu. Daca s-ar fi pus astfel problema probabil ca nu ar mai fi fost locatari care sa refuze plata pentru reparatii. Era insa prea multa treaba pentru presedintele de asociatie si altii care isi iau salariile din banii locatarilor. E mult mai usor sa spui ca nu se poate, ca oamenii sunt recalcitranti.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.