CEAIUL de MUSETEL – STIAI ce PROPPRIETATI uluitoare are ?

Se stie de mii de ani ca ceaiul de musetel este benefic organismului. Dar proprietatile sale ni se dezvaluie si in zilee noastre, ca fiind uluitoare pentru anumite probleme de sanatate pe care le au oamenii.

Egiptenii dadeau musetelul drept ofranda Soarelui si il venerau mai mult decat orice alta planta datorita calitatilor sale medicinale. Medicii din Grecia antica prescriau florile de musetel in cazuri de febra sau maladii ginecologice, scrie frunza-verde.ro.

Partea cea mai folosita de la musetel sunt florile, care trebuie culese imediat dupa ce se deschid, pentru ca atunci continutul de principii active este maxim.

Musetelul are actiune calmanta, antispasmodica, antiinflamatorie, antialergica si emolienta.

Datorita continutului in mucilagii (care calmeaza iritatiile mucoasei gastrice) musetelul este recunoscut pentru eficacitatea sa in tulburarile digestive (dureri abdominale, indigestie, inflamatii ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc), cat si pentru durerile menstruale.

Actiunea usoara a ceaiului de musetel permite administrarea la copii, infuzia de musetel in combinatie cu alte plante fiind folosita in calmarea colicilor la sugari.

Planta contine un puternic antispasmodic care este eficace impotriva durerilor musculare si permite reducerea iritabilitatii si agitatiei nervoase, favorizand somnul, in special la copii.

Ceaiul de musetel este folosit atat pentru uz intern cat si pentru uz extern.

Proprietatile ceaiului de musetel

Indicatii pentru uz intern:

– infuzia de musetel ajuta in lupta impotriva agitatiei nervoase, a insomniilor si cosmarurilor;

– este util in inflamatii si iritatii la nivelul dintilor

– are proprietati calmante si de aceea este eficient in cefalee, dureri psihosomatice, dureri menstruale si alte tipuri de spasme sau crampe;

– calmeaza simptomele gripei, rinitei alergice sau astmului;

-eficace pentru durerile abdominale, indigestie, inflamatii ale tubului digestiv, gastrite, ulcere gastrice si duodenale, flatulenta si balonari;

-calmeaza colicile la sugari, in combunatie cu alte plante.

Indicatii pentru uz extern:

– iritatii cutanate sau eczeme;

-iritatii ale zonei genitale si hipersensibilitate cutanata;

-inhalatiile cu ceai de musetel calmeaza inflamatiile mucoaselor cailor respiratorii;

-trateaza hemoroizii;

-calmeaza durerea provocata de afte;

– previne formarea mucozitatilor provocate de radioterapie si chimioterapie;

Indicatii pentru uz cosmetic:
    
– infuziile de musetel au efect cicatrizant;

– ceaiul de musetel da stralucire parului castaniu si blond;

– are proprietati antiinflamatoare, calmante si emoliente, fiind indicat pentru pielea foarte sensibila.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.