Home Actualitate Cod Galben de furtuni în Transilvania, Banat și în tot nordul țării

Cod Galben de furtuni în Transilvania, Banat și în tot nordul țării

Meteorologii au emis Cod Galben de furtuni în Transilvania, Banat și în tot nordul țării, până joi dimineață. Se vor înregistra descărcări electrice, vijelii, ploi torențiale și, izolat, grindină. Rafalele vor atinge în unele zone și 90 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată în intervalul 25 mai, ora 12.00 – 26 mai, ora 08.00.

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar mai ales spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei se vor înregistra descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-70 km/h și pe arii restrânse 80-90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

Exit mobile version