Home Actualitate Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată

Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii au emis codul pentru vestul și sudul țării, până miercuri dimineață, cu descărcări electrice, averse cu caracter torențial, vânt și izolat grindină. De miercuri, va fi Cod Galben de vânt în tot estul țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până miercuri dimineață la ora 06.00, în jumătatea vestică a țării.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp. Meteorologii mai precizează că fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Totodată, ANM a emis și o avertizare de Cod Galben de intensificări susținute ale vântului în tot estul țării, valabil miercuri, 18 mai, în intervalul orar 06.00-21.00.

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55-70 km/h. Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona înaltă 90-00 km/h.

„Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă”, au mai precizat meteorologii.

Exit mobile version