Home Actualitate Cod Galben de instabilitate atmosferică

Cod Galben de instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare meteo tip cod galben de instabilitate atmosferică, pentru județul Botoșani, de marți, de la ora 14.00, până miercuri, la ora 03.00.

Se vor înregistra averse care vor acumula peste 20-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină de mici dimensiuni.

Vântul va sufla cu viteze de 55-70 km/h.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 23. În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15-25 l/mp.

Inițial, vor avea loc în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului.

În același timp, în intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 03.00 este în vigoare și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în vestul și nord-vestul țării. În nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55-70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Exit mobile version