Home Actualitate Cod Galben de vreme rea în aproape toată țara

Cod Galben de vreme rea în aproape toată țara

Meteorologii au emis un Cod Galben de vremea rea pentru aproape toată țara, valabil de la ora 11 până sâmbătă dimineață la ora 6. Sunt anunțate averse torențiale, vijelii și descărcări electrice.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și-a actualizat prognoza pentru perioada următoare, așa că în locul avertizării de vreme rea a fost emis un Cod Galben.

„În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”.

Codul Galben este valabil de vineri de la ora 11 și până sâmbătă la ora 10. Manifestările de instabilitate atmosferică vor fi semnalate în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica îndeosebi după-amiaza și seara.

Exit mobile version