Home Actualitate COD PORTOCALIU de vreme rea în trei sferturi din țară!

COD PORTOCALIU de vreme rea în trei sferturi din țară!

Această atenționare de instabilitate atmosferică se menține până duminică la ora 2.00. Se vor semnala ploi torențiale, grindină, vijelii și vânt. Rămâne în vigoare Codul Galben pentru restul țării, până marți dimineață.

ANM informează că în intervalul 13 iunie, ora 15:00 – 14 iunie, ora 02:00, în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte va fi în vigoare un Cod Portocaliu de vreme rea.

Vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70-80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp.

Totodată, până marți la ora 10, rămâne în vigoare și un Cod Galben în cea mai mare parte a țării, cu perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here