Comunicat de presa: Consiliul Judetean solicita sprijinul „tuturor celor care detin functii publice”

La nivelul judetului Botosani, Consiliul Judetean a identificat si implementat mai multe proiecte de importanta majora pentru locuitorii acestui judet, proiecte care insa nu au beneficiat de atentia Guvernului Romaniei, in ciuda demersurilor intreprinse de-a lungul timpului de catre reprezentantii judetului.

Solicitam, in acest sens, tuturor celor care detin functii publice ce le permite sa faca lobby la Guvern, sa puna umarul la obtinerea finantarilor in vederea inceperii sau continuarii obiectivelor de investitii. Mai concret, este vorba despre suplimentarea alocatiei financiare de catre M.D.R.A.P.- Programul National de Dezvoltare Locala, aprobat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 28/2013.

Prin Programul mai sus mentionat, Judetul Botosani a beneficiat pana in prezent de fonduri alocate in anul 2014, in valoare de 22.000.000 lei, aprobate prin Ordinul MDRAP nr. 724/12.05.2014 pentru lucrari in continuare.

Avand in vedere ca valoarea necesara finalizarii obiectivelor de investitii incluse in Program este de 39.458.136 lei, solicitam tuturor autoritatilor locale si judetene, si in mod special, parlamentarilor sa intreprinda demersurile necesare la nivelul Guvernului Romaniei, pentru ca la rectificarea din luna septembrie 2014 sa ne sprijiniti cu fonduri suplimentare in vederea finalizarii/continuarii urmatoarelor obiective de investitii:

–    Alimentare cu apa a localitatii Adaseni, comuna Adaseni, judetul Botosani – 480.000 lei, realizat in procent de 67% ;
–    Sistem de alimentare cu apa a comunelor Vorona si Tudora, comunele Vorona si Tudora, judetul Botosani – 7.198.428 lei, realizat in procent de 61% ;
–    Alimentare cu apa a localitatilor Ionaseni si Drislea, comuna Trusesti, judetul Botosani – 3.219.501 lei, realizat in procent de 70%
–    Alimentare cu apa a localitatii Miorcani, comuna Radauti Prut, judetul Botosani – 2.855.000 lei realizat in procent de 37% ;
–    Modernizare drum comunal DC 66B, km 0+000-9+100, Roma – Dimacheni, judetul Botosani –  10.068.350 lei, realizat in procent de 17% ;
–    Modernizare retele drumuri in comuna Durnesti, judetul Botosani – 7.951.666 lei, realizat in procent de 60% ;
–    Modernizare drum comunal DC 17, Ungureni – Epureni – Iacobeni – Strahotin – Hulub, in comunele Ungureni si Dangeni, judetul Botosani – 7.685.191 lei, realizat in procent de 65% .
Mentionam ca suplimentarea solicitata este imperativa si justificata de faptul ca obiectivele de investitii incluse in Program sunt in curs de executie, avand stadiile fizice avansate, iar beneficiarii acestor lucrari nu dispun de resurse financiare pentru finalizarea lucrarilor.

Totodata, reamintim ca judeţul Botoşani, prin operatorul regional unic S.C. NOVA APASERV S.A. Botoşani, implementeaza in momentul de fata, in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu, proiectul major „Extindere si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare – epurarea apelor uzate in judetul Botosani”, avand ca una din componente, realizarea sistemelor de canalizare-epurare a apelor uzate in localitatile Vorona si Tudora, cu termen de finalizare in anul 2015.

La poziţia. 1.10 din Anexa la Ordinul M.D.R.A.P. nr. 724/12.05.2014, privind lista obiectivelor finantate in anul 2014 prin P.N.D.L. la Subprogramul ,,Modernizarea satului romanesc” aprobata de dvs., este inclus si obiectivul de investitii ,,Sistem de alimentare cu apa a comunelor Vorona si Tudora, comunele Vorona si Tudora, judetul Botosani”.

Necorelarea celor doua obiective de investitii, respectiv finalizarea sistemelor de alimentarea cu apa inaintea sistemelor de canalizare-epurare, poate atrage dupa sine implicatii financiare majore, respectiv, retragerea fondurilor europene implicate, prin nejustificarea investiţiilor amintite.

Biroul de Presa al Presedintelui Consiliului Judetean Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.