CONCURSUL pentru DIRECTORI de SCOLI, la start! Miercuri – proba scrisa. Vezi ce anunta Ministerul Educatiei, legat de concurs

Miercuri dimineata, de la ora 10,00, se da startul concursului pentru functiile de conducere in scoli, cu proba scrisa, care consta dintr-un test grila elaborat de Ministerul Educatiei. Concurentii au la dispozitie doua ore sa il rezolve. 

Testul vizeaza evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale ale candidatilor, precizeaza ministerul.
 
La nivel national s-au inscris 6.664 de candidati s-au inscris pentru functia de director si  2.312 candidati pentru functia de director adjunct. 
 
In judetul Botosani s-au depus 180 de cereri pentru participarea la concurs, patru nefiind validate. 
 
Potrivit Ministerului Educatiei, gradul de inscriere pentru functia de director in raport cu posturile vacante la nivel national (6.549) a fost de 101,77%, in timp ce pentru functia de director adjunct (2.505 posturi vacante), gradul de inscriere s-a situat la 92,30%. 
 
Au ramas 1.093 de posturi vacante de director pentru care nu au fost depuse cereri de inscriere si 132 de posturi vacante de director adjunct pentru care nu s-au depus cereri de inscriere.
 
In urma evaluarii dosarelor de catre comisiile de verificare, la proba scrisa sunt asteptati 6.502 candidati pentru functia de director si 2.257 de candidati pentru functia de director adjunct.
 
Accesul candidatilor in sali se face in intervalul orar 9:00 – 9:30. 
 
Candidatii, responsabilii de sala si supravegehtorii NU pot patrunde in salile de examen cu manuale, materiale documentare ajutatoare, genti, telefoane sau alte mijloace de comunicare la distanta. Sunt interzise, de asemenea, comunicarea intre candidati sau cu exteriorul, respectiv transmiterea ori schimbul de foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. 
 
Incalcarea acestor dispozitii va fi asimilata ca frauda sau tentativa de frauda si va atrage eliminarea candidatului din concurs dar si pierderea dreptului de a ocupa o functie de conducere, indrumare si control pentru o perioada egala cu doua mandate.
 
Membrii comisiilor de concurs vor evalua testul-grila in aceeasi zi, dupa expirarea duratei maxime de rezolvare, in prezenta candidatilor si a 2 martori alesi succesiv dintre candidati. Rezultatele probei scrise nu se contesta.
 
Calendarul concursului de de director si director adjunct:
 
13 septembrie 2016- 2 octombrie – Depunerea electronica a dosarelor de concurs (potrivit Procedurii de inscriere electronica, disponibila pe site-ul inspectoratului scolar judetean)
12 octombrie 2016 – Proba scrisa 
17 octombrie 2016 – 17 noiembrie – Interviul si evaluarea CV-ului 
18 noiembrie 2016 – Afisarea rezultatelor concursului
21-23 noiembrie 2016 – Depunerea contestatiilor
24 noiembrie 2016 – 9 decembrie 2016 – Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale
16 decembrie 2016 – Validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister 
 
Concursul are doua componente, una nationala si una locala:
 
I. O proba scrisa, la nivel national, care consta in rezolvareaa unui test-grila, cu subiecte elaborate de minister. Vor fi evaluate aptitudinile cognitive si competentele manageriale ale candidatilor, ambele cu o pondere de 50%. Timp de lucru: maximum 120 de minute 
 
II. Doua probe la nivelul comisiilor judetene si cu monitorizarea observatorilor desemnati de minister:
– analiza CV-ului  – realizata in plenul comisiei de concurs, in prezenta candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor si punctajelor prevazute de metodologie si pe baza documentelor din dosarul de inscriere care dovedesc cele afirmate in CV;
 
– interviu in fata comisiei de concurs – in care se apreciaza scrisoarea de intentie, calitatea si sustinerea de catre candidatia ofertei manageriale si a unui plan operational pentru un an. Desfasurare: maximum 30 de minute
 
Toate probele sunt obligatorii.
 
Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.
 
Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obtinut cel mai mare punctaj total. 
 
In cazul egalitatii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.