Conducerea CJ ii raspunde lui Cristian Achitei referitor la proiectele judetului

Avand in vedere declaratiile aparute in presa si publicate in data de 4 noiembrie 2016, referitoare la proiectele Consiliului Judetean Botosani, conducerea institutiei considera util pentru informarea populatiei sa faca urmatoarele precizari:

Documentatiile necesare accesarii fondurilor europene destinate infrastructurii rutiere prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa 6.1., elaborate” la cheie” – conform declaratiilor aparute in presa, intocmita conform vechii legislatii din domeniul achizitiilor publice, respectiv OUG nr.34 din 2006, a fost publicata pe SEAP la data de 25.05.2016 fiind respinsa in SEAP la data de 26.05.2016, fara a fi supusa procesului de evaluare ex-ante. Astfel ANAP a transmis o notificare in data de 25.05.2016 autoritatilor contractante inregistrate in SEAP, prin care informeaza ca incepand cu data de 26.05.2016 documentele de atribuire se vor elabora si transmite spre evaluare in conformitate cu prevederile noii legislatii din domeniul achizitiilor publice.

Tinand cont de perioada de intrerupere a functionarii SEAP (26.05.2016 – 15.06.2016), de necesitatea revizuirii documentatiei in conformitate cu prevederile noului pachet legislativ aparut in domeniul achizitiilor publice si de perioada de timp necesara re-functionalizarii sistemului informatic de achizitii( in perioada 21.06.2016 – 14.07.2016), abia in a treia decada a lunii iulie 2016 documentatia a fost din nou publicata pe SEAP si a intrat in verificarea ANAP.

Aceasta procedura aflata in desfasurare este o licitatie deschisa, derulata online cu transmiterea in JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene), care are un calendar de desfasurare bine definit in noua legislatie in vigoare.

Documentatia a fost acceptata in SEAP in data de 28.08.2016 si de atunci se deruleaza procedura de evaluare, solicitare clarificari si analiza ofertelor tehnice si financiare.

Avand in vedere complexitatea proiectului, numarul mare de oferte depuse, faptul ca in procedura sunt 3 observatori din partea ANAP (din Suceava), termenele impuse de legislatia in vigoare privind analiza ofertelor, privind stabilirea solicitarilor de clarificari si a raspunsurilor ofertantilor la solicitarile de clarificari la ofertele depuse, durata totala a evaluarii ofertelor este suma tuturor acestor etape intermediare de evaluare.

La data de 07.11.2016 analiza se afla in faza de evaluare a ofertei financiare.

In ceea ce priveste al doilea proiect ” la cheie” lasat de vechea conducere privind constructia de locuinte pentru medici in sediul fostului Centru de Plasament ”Elena Doamna”, mentionam ca initial, lista de investitii cuprindea titulatura de ”SF-reparatii capitale la Centru Elena Doamna”.

Urmare elaborarii documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii a reiesit ca valoarea investitiei ce trebuie realizata este mai mare decat valoarea de inventar a cladirii.

Problemele de structura ale constructiei existenta si lucrarile de reabilitare si consolidare propuse indica un cost/mp de cladire aproape egal cu costul/mp al unei constructii noi. In aceste conditii, proiectul va fi supus discutiilor in CTE (comisia Tehnico-Economica) in vederea stabilirii oportunitatii finantarii acestuia.

Mentionam ca atat aparatul propriu al Consiliului Judetean cat si conducerea acestuia sunt permanent preocupati de proiectele care conduc la dezvoltarea socio-economica a judetului si ca, la solicitarea consilierilor judeteni, putem pune oricand la dispozitie o lista a proiectelor aflate in pregatire precum si stadiul celor aflate in derulare, pentru a fi permanent informati despre activitatea curenta a Consiliului Judetean.

drept la replica privind declaratiile aparute in presa locala, referitoare la proiectele Consiliului Judetean Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.