Cum ajunge FACTURA LA INCALZIREA SPATIILOR COMUNE sa aprinda focul PSD-ului in campania electorala! Ce le ascunde primarul Ovidiu Portariuc botosanenilor?

Proiectul cu preluare de catre Primaria Botosani a cheltuielilor la incalzire pentru spatiile comune din blocuri este o mare minciuna electorala. Asta spune fostul primar Catalin Flutur, presedintele Organizatiei judetene a PDL, care le si explica botosanenilor de ce, taman in campania electorala, primarul PSD-ist Ovidiu Portariuc i-a mobilizat pe sefii de asociatii de proprietari sa mearga din usa in usa prin blocuri pentru strangere de semnaturi.

„Este o chestie clara de campanie. Pentru ca e de folos PSD-ului in campania electorala, primarul Portariuc s-a intalnit cu sefii de asociatii de proprietari si le-a spus: ia mergeti voi acum pe la fiecare cetatean, cu tabel de semnaturi pentru sustinerea proiectului primarului Portariuc pentru preluarea la bugetul local a cheltuielilor privind incalzirea spatiilor comune. Si li se spune oamenilor: primarul Portariuc vrea sa va scada la plata incalzirii pentru spatiile comune iar Opozitia nu-i de acord. Ia semnati voi aicea. Asta se intampla in campania electorala. Nu este clar ca ceea ce se face este campanie electorala?”, spune liderul judetean al PDL, Catalin Flutur.

Ce nu le spune primarul Ovidiu Portariuc botosanenilor? E tipic pentru campaniile electorale: ADEVARUL se ASCUNDE SUB PROMISIUNI care dau bine la electorat!

O simpla Hotarare de Consiliu Local pentru preluarea la bugetul local a cheltuielilor pentru incalzirea spatiilor comune din blocuri nu este suficienta. TREBUIE o MODIFICARE LEGISLATIVA. Asta incearca cei din opozitie sa le explice cetatenilor.

Si nici nu ar fi fost necesara o astfel de hotarare daca PSD, partidul aflat la Guvernare, ar fi anulat Ordinul ANRSC care prevede plata incalzirii pentru aceste spatii de catre proprietarii de centrale.

„Sa nu uitam ca au promis in campanie electorala si au trecut doi ani de cand sunt la guvernare fara sa fi anulat Ordinul ANRSC”, aminteste Catalin Flutur.

Intrebarea care se ridica, este de ce nu s-a anulat ordinul ANRSC, atat de hulit de PSD in campania electorala trecuta? Si de ce trag semnalul de alarma reprezentantii partidelor din opozitie?

„Noi ce-am spus de fapt: DE CE TREBUIE SA DAM NOI, BOTOSANENII, BANI DE LA BUGETUL LOCAL, CAND, FIIND LA PUTERE, PUTETI ANULA ORDINUL ANRSC, sa nu li se mai factureze la cei cu centrale incalzirea pe spatiile comune?”, explica presedintele la nivel de judet al PDL, Catalin Flutur.

Ce spune omul cu legea din Primarie, secretarul Ioan Apostu

Despre „greutatea” hotararii CL privind preluarea la bugetul local a cheltuielilor cu incalzirea pentru spatiile comune, este cat se poate de explicit si secretarul primariei, Ioan Apostu: TREBUIE O MODIFICARE LEGISLATIVA.

„Avem o procedura de urmat pentru ca am ajuns la concluzia ca trebuie o modificare legislativa. Deci trebuie adoptat un act normativ care sa permita plata din bugetul local a acestor facturi”, a declarat secretarul Primariei Botosani, Ioan Apostu.

Cat despre ce ar trebui sa faca primarul Ovidiu Portariuc, liderul PDL Botosani este cat se poate de clar: demersuri la nivel central, la conducerea partidului de guvernamant, pentru a crea cadrul legislativ necesar.

„Nu este nevoie sa aburesti lumea si sa  trimiti sefii de asociatii cu liste pentru semnaturi. Problema ta, ca primar, ca reprezentant al partidului de guvernamant, este sa rezolvi treaba cu actul normativ, cu legea. Si atunci noi vom adopta proiectul vineri dimineata si atunci nu mai trebuie sa umbli din usa in usa cu strangere de semnaturi ca sa spui minciuni oamenilor”, concluzioneaza Catalin Flutur.

Cum este cu diminuarea taxelor si impozitelor locale

Cat priveste diminuarea taxelor si impozitelor locale pentru cetatenii municipiului, asa cum cere proiectul ce va fi adus vineri in discutia consilierilor locali de catre Opozitie, lucrurile par a fi ceva mai simple.

Aceste taxe si impozite locale pot fi diminuate maxim cu acelasi procent cu care au fost marite in 2013. Mai exact, cu cel mult 16,6 la suta.

„Taxele si impozitele intr-un oras nu pot fi mai mici decat cele stabilite de Codul Fiscal. In schimb, pot fi mai mari. Codul fiscal spune: mai jos de atat nu le poti cobori. Anul trecut, in 2013 s-au marit cu 16,6 la suta”, explica Catalin Flutur.

Si ne amintim ca, marirea de taxe si impozite locale, in ianuarie 2013, nu a fost deloc bine primita atunci de botosaneni, mai ales ca inainte cu o luna de a se lua aceasta decizie, in Consiliul Local se votase mentinerea acestor dari locale la acelasi nivel ca in 2012.

Cu alte cuvinte, consilierii din opozitie vin, vineri, in sedinta de CL cu un proiect de hotarare mult mai generos cu botosanenii, care sa micsoreze pentru cetateni taxele si impozitele locale. Vor fi de acord cei din PSD?

Este adevarat ca mai este si acordul de legalitate pe care trebuie sa-l dea prefectul Costica Macaleti, reprezentantul Guvernului in teritoriu pentru hotararea de CL. (Adrian Dimitriu)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.