Home Actualitate Cum se PASTREAZA PROSPETIMEA VERDETURILOR CONGELATE

Cum se PASTREAZA PROSPETIMEA VERDETURILOR CONGELATE

Ierburile aromatice fac minuni in bucatarie!! O mana de verdeturi ofera culoare si gust chiar si celui mai banal fel de mancare. Din pacate, nu putem avea tot timpul la indemana verdeturi proaspete, iar prin inghetarea clasica sau prin uscare, plantele aromatice isi pierd din gust si aspect.

Din aceste considerente, ne-am gandit sa va impartasim o metoda inedita de stocare a ierburilor aromatice in congelator, fara ca acestea sa isi piarda din aspect si gust.

Este vorba despre CONSERVAREA IN ULEI DE MASLINE. Pentru ca prin conservare se intelege mentinerea unui aliment in stare nealterata pentru cat mai mult timp, e lesne de inteles ca metoda va ajuta sa va bucurati de gust de verdeata proaspata in miez de iarna. Congeland verdeturile in ulei de masline, impiedicati procesul de oxidare care se produce inevitabil in cazul ierburilor inghetate prin metoda clasica si apoi dezghetate.

Pasii conservarii verdeturilor in ulei de masline sunt foarte simpli:

1. Alegeti doar plante sanatoase si foarte proaspete, daca se poate chiar din gradina.

2. Dupa ce le spalati bine, le puteti toca foarte fin ori puteti alege crengute sau frunze.

3. Asezati verdeturile in forma pentru cuburi de gheata, avand grija sa umpleti 2/3 din fiecare cub. Puteti amesteca verdeturi, obtinand mixuri pentru diferite feluri de mancare. Spre exemplu, puteti face un “buchet” aromatic din salvie, cimbru si rozmarin, perfect pentru o friptura de pui sau cartofi la cuptor

4.Acoperiti plantele aromatice cu ulei de masline si acoperiti cu grija forma de cuburi de gheata cu folie alimentara.

5.Verdeturile vor ramane la congelator pana ce cuburile se vor solidifica, apoi le  puteti scoate din forma si le puteti distribui in cutiute sau pungi mici, etichetate in functie de verdeturile pe care le contin scrie la-baguette.ro.

Puteti folosi cuburile din ulei si verdeturi, fara sa le decongelati, ca baza pentru   pregatirea tocanitelor, fripturilor, supelor si a altor mancaruri. Datorita metodei de conservare, plantele nu isi vor pierde uleiurile esentiale, ci, mai mult, le vor imprumuta si uleiului de masline, care va capata o aroma placuta, sporind gustul mancarii.

Exit mobile version