Home Actualitate E-Coli intr-un sortiment de cascaval produs la Botosani

E-Coli intr-un sortiment de cascaval produs la Botosani

Un amplu control efectuat de inspectorii veterinari in supermarketuri si carmangerii din judetele Valcea, Teleorman, Bistrita Nasaud si Buzau, in urma caruia s-au facut analize de laborator la produse lactate si din carne, a dus la descoperirea unor alimente cu Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigena.

117 probe au fost prelevate, iar dupa sosirea rezultatelor, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca prezenta bacteriei E-Coli s-a pus in evidenta la sapte probe, intre care si un tip de cascaval produs la Botosani si o pasta de mici din Teleorman. Acestea s-au gasit intr-un magazin din Teleorman.

Au fost retrase de pe piata, dar, o parte s-a consumat deja. E vorba de aproximativ 70-80 de role de cascaval si de 100 de kilograme de mici.

„O parte din produse erau deja consumate cand noi am avut rezultatele analizelor… Noi am informat  ANSVSA”, a precizat directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

Anuntul privind controlul si rezultatul analizelor a fost facut, luni, de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Controlul s-a derulat in perioada 17 – 28 octombrie, in cadrul Planului National de Control al alimentelor. S-au prelevat probe din carne (carcase ovine si bovine, carne tocata vita, mici din carne de porc si vita, pulpa vita, carnati proaspeti, burger vita, pastrama carne tineret bovin, pulpa de oaie, carnaciori vita oaie) si de la lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, cascaval clasic, telemea de vaca, cascaval de capra, cascaval afumat Apuseni, branza de capra si cas de vaca).

Exit mobile version