Home Actualitate ELECTROALFA: Licitatie castigata pentru construirea Parcului de Agrement Cornisa

ELECTROALFA: Licitatie castigata pentru construirea Parcului de Agrement Cornisa

Parcul Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa Botosani
Contractul pentru finantarea proiectului „Parc Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa Botosani” a fost semnat de fostul primar, Catalin Flutur, in luna septembrie 2011. Suprafata totala a Parcului de agrement Cornisa este de peste 48 ha.
Zona de Aqua Park include bazin olimpic, piscine acoperite, acva-tobogane.
Bazin exterior olimpic. Bazinul exterior de dimensiuni olimpice corespunde normelor de organizare a competitiilor sportive, atat pentru natatie cat si pentru sarituri la trambulina.
Piscine acoperite. Piscina acoperita va adaposti pe langa vestiare si spatii tehnice, un bazin de agrement pentru adulti, unul pentru copii, un bazin de inot contracurent, doua bazine pentru hidromasaj, saune, sala de fitness, spatii pentru masaj, o zona de relaxare ce va cuprinde sala pentru jocuri distractive, sala de auditii, sala de proiectii, depozite si alte spatii necesare.
In exterior se vor amenaja un bazin olimpic, bazin de balaceala pentru copii, tobogane cu apa si bazine de aterizare pentru tobogane, plaja si o parcare de 210 locuri.
Sase acva-tobogane. In proiect sunt prevazute 6 tobogane: doua interioare si patru exterioare. Toboganele exterioare vor fi: tobogan tip multi-tobogan (familial) cu 4 piste avand lungimea de alunecare de 10,2 m si diferenta de nivel de 3,23 m, tobogan deschis cu lungime de alunecare de 69 m si diferenta de nivel de 7,28 m, tobogan space bowl cu lungime de alunecare de 10,2 m, diferenta de nivel de 10 m si raza maxima a palniei de 4,5 m si un tobogan inchis cu lungimea de alunecare de 27 m si o diferenta de nivel de 4 m.
Doua tobogane inchise. Sunt prevazute si doua tobogane interioare inchise (tub), un tobogan familial cu lungimea de alunecare de 45,8 m si diferenta de nivel de 5,76 m si un tobogan „high thrill” cu lungimea de 56,7 m si diferenta de nivel de 8,64 m.
Capacitatea maxima a zonei de acva parc va fi de 40 persoane/ora vara si 140 persoane/ora iarna.
Terenuri de sport si vestiare. Suprafata totala a terenurilor de sport si a vestiarelor va fi de 5.581 mp. Vor fi realizate 6 terenuri de sport: doua terenuri multifunctionale (minifotbal – tenis), doua terenuri de tenis destinate exclusiv amatorilor si doua terenuri de tenis destinate atat amatorilor cat si profesionistilor.
Vestiarele vor fi amplasate in vecinatatea terenurilor de sport.
Iaz si rau artificial de rafting. Suprafata acestuia va fi de 2.750 mp cu o adancime medie de 3 m, ce va creste in zona de montaj a pompelor la 4,6 m. Raul artificial va avea o lungime de 287 m, iar latimea sa va varia intre 4,5 si 9 m.
Pentru realizarea sicanelor si crearea salturilor au fost proiectate 11 zone de montaj a unor modelatori hidraulici realizati dintr-o structura usoara de mase plastice.
Pentru ca utilizatorii sa poata ajunge din nou la punctul de inceput al canalului, s-a prevazut realizarea unui debarcadr situat pe malul lacului. Acesta constituie si punct de imbarcare/debarcare a clientilor amatori de plimbari cu barca pe iaz.
Patinoar. Pentru perioada de iarna exista un patinoar acoperit cu suprafata de lunecare din gheata sintetica. Pe acest patinoar se pot desfasura partide amicale de hochei, curling, dar si patinaj pentru public. Pentru perioada de vara, patinoarul va putea fi folosit de catre public pentru patinajul pe role, skateboard etc.
Patinoarul va avea dimensiunile de 35 x 51 m si contine suprafata de alunecare, circulatii si gradene pentru 142 de spectatori, precum si spatii pentru receptie-management echipamente, vestiare (inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati), grupuri sanitare si spatii de depozitare.
Amfiteatru cu 500 de locuri. Cu o suprafata de peste 1.200 mp si cu o capacitate de 500 de locuri, amfiteatrul este complet utilat pentru sustinerea de evenimente culturale. Anexat scenei este prevazuta o cladire care asigura buna functionare a evenimentelor organizate: vestiare si zona pentru artisti, grupuri sanitare pentru spectatori, spatii tehnice.
Spatii de joaca pentru copii. Locurile de joaca, cu o suprafata de 2.513 mp sunt realizate pe doua zone distincte impartite pe grupe de varsta: loc de joaca pentru copii de 2-7 ani si loc de joaca pentru copii de 7-14 ani. Capacitatea maxima este de 40 persoane/ora.A Accesul catre locurile de joaca se face pe aleile interioare ale parcului.
SPA & Wellness. Zona va include: bazin hidroterapie, sauna finlandeza, sauna cu abur, biosauna, grota cu zapada, sauna cu sare, solar orizontal, solar vertical, masaj umed-uscat, masa vichy, zona de relaxare, camera de cromoterapie si zona de asteptare. La etaj vor fi amenajate: o sala pentru jocuri distractive, o sala de auditii, o sala de proiectii si o sala de sezlonguri.
Parc si Zona impadurita. Amplasamentul propus spre amenajarea Parcului Cornisa vizeaza o suprafata totala de 48,38 ha, din care 40,37 ha este suprafata destinata spatiilor verzi (25,74 ha suprafata impadurita si 14,67 ha amenajare Parc). Vor fi planati: 30.000 buc. puieti arbori si 34.263 buc. puieti, in Zona impadurita, si 1.954 buc. arbori si 1.927 buc. arbusti, in Zona Parc.
Parcari auto. Suprafata totala a parcarilor auto prevazuta in proiect este 7.860 mp.
Zona Aqua Park. 1. Piscina acoperita si vestiare plaja; 2. Bazin olimpic cu trambulina; 3. Plaja amenajata; 4. Tobogan compact; 5. Tobogan „Space Hole”; 6. Tomogan Acvatube; 7. Tobogan familial; 8. Bazin de balaceala; 9. Terasa exterioara; 10. Amenajari pentru panouri solare; 11. Parcare autoturisme.

2 COMMENTS

  1. Daca s-ar face exact cum e scris in aceasta postare, se prea poate sa fie super si in sfarsit Botosaniul sa aiba cat de cat un parc calibrat de agrement., insa am de multa vreme indoieli, ptr ca la noi, cand iti e lumea mai draga, totul se duce pe apa sambetei. Edilii isi stiu bine rolul si rostul buzunarelor. Sa dea Dumnezeu sa fie exact cum scrie in proiect. Dupa care urmeaza intretinerea, atragerea, angajati destepti care sa stie sa poarte dialoguri de sprijin cu turistii, curatenia si valorificarea acestui amplasament.

  2. corect. cine a scris mai sus, are dreptae. oricum, cred ca fiecare botosanean isi doreste un asemenea parc in orasul sau, poate chiar concurenta. acum sa vedem ce au de gand sa faca cei ce trag clopotele pe la primarie. speram sa nu o mai tot lungeasca atat. si nu mai bagati pumnul in gura celui ce-si publica aici un comentariu. pana la urma, asteptam finalzarea acestui proiect, deja vechi si tot asteptat. mai ales ca vor fi un numar mare de locuri de munca. vom vedea despre restul pe parcurs.

Comments are closed.

Exit mobile version