EVALAREA NATIONALA 2015 – Proba la LIMBA ROMANA. De ce anume depind, in mare masura, rezultatele acestui EXAMEN?

Este o zi deosebit de importanta pentru pentru absolventii de clasa a VIII-a, care astazi participa la prima proba a Evaluarii nationale, proba scrisa la limba romana. Cei mai multi, dupa o zi de pauza vor da piept cu subiectele la matematica, miercuri. Pe 23 iunie, sunt insa elevi care sustin proba la limba materna.

Miercuri, 24 iunie, este programata sustinerea probei la matematica, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei.
 
Pana la sfarsitul acestei saptamani, vor sti si primele rezultate. 
 
Rezultatele vor fi facut publice pana vineri, 26 iunie, la ora 16:00, dupa care va urma perioada contestatiilor, care trebuie depuse tot vineri, pana la ora 20.00.
 
Contestatiile vor fi analizate in perioada 27-29 iunie. Pe 30 iunie se vor afisa rezultatele finale.
 
Calendarul Evaluarii Nationale 2015:
 
22 iunie – Limba si literatura romana – proba scrisa
23 iunie – Limba si literatura materna – proba scrisa
24 iunie – Matematica – proba scrisa
26 iunie – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
26 iunie – Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
27 -29 iunie – Rezolvarea contestatiilor
30 iunie – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii 
 
Este un examen hotarator pentru viitorul fiecarui elev. Mediile pe care elevii le obtin la acest examen decid in mare parte ierarhiile pentru admiterea in invatamantul liceal sau profesional.
 
Trebuie mentionat si ca s-au luat toate masurile pentru a preintampina orice frauda sau tentativa de frauda. 
 
In fiecare sala de examen sunt amplasate camere de supraveghere audio-video, inregistrarile fiind verificate, prin sondaj, in timpul examinarii, pentru a-i descuraja pe elevi sa se foloseasca de orice mijloc de ajutor in rezolvarea subiectelor. 
 
Atentie! Frauda si tentativa de frauda se pedepsesc la fel – eliminarea din examen si nota unu pe foaia de examen. 
 
Asadar, inainte de intrarea in clasa, elevii trebuie sa renunte la orice material ce poate fi folosit ca sursa de inspiratie, ca si la telefoane mobile, castile audio si orice alt mijloc electronic de calcul ori de comunicare care permite conectarea la internet sau retele de socializare.
 
Fiecare proba va dura doua ore, in cazuri speciale existand posibilitatea de prelungire cu 60 de minute.
 
Numai elevii care ies din sala de examen cu maximum jumatate de ora inainte de finalizarea duratei alocate pentru evaluare vor putea pastra foile cu subiectele, prevad noile reguli de examen. 
 
Notele elevilor vor depinde, in mare masura, si de felul cum stiu sa-si gestioneze emotiile.
 
Dupa renuntarea la orice material de inspiratie in rezolvarea subiectelor la intrarea in sala de examen, copiii ar trebui elevii care sustin acest examen ar trebui sa caute sa stie sa se mobilizeze pentru gestionarea emotiilor. Pe langa cunostintele cu care intra in acest concurs, de starea lor de echilibru din orele de examen, de gestionarea emotiilor, depind, in destul de mare masura, si performantele lor la acest important pas din viata lor, atentioneaza psihologii. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.