Home Actualitate EVALUARE NATIONALA 2016, atentionari de la Ministerul Educatiei. Unde vor fi publicate...

EVALUARE NATIONALA 2016, atentionari de la Ministerul Educatiei. Unde vor fi publicate SUBIECTELE, cu rezolvare

Emotii mari pentru elevii care incheie ciclul gimnazial al scolii. Astazi, 27 iulie, sustin prima proba a Evaluarii Nationale 2016. Este vorba de examenul de Limba Romana. Ministerul Educatiei a publicat atentionarile pentru participantii la examen.

Subiectele se vor publica, in zilele de examen, in jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro. 
 
De asemenea, subiectele vor fi publicate in timp real si pe mediafax.ro si vor fi rezolvate in direct la Mediafax Live, luni si miercuri, de la ora 11:00.
 
Examenul de Limba Romana este structurat in doua subiecte mari, cu doua texte la prima vedere pe baza carora elevii trebuie sa raspunda la mai multe intrebari.
 
Elevii vor sustine luni proba la Limba Romana, marti vor avea proba la Limba Materna, iar miercuri vor sustine proba la Matematica. Ponderea Evaluarii Nationale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din scoala generala. 
 
Candidatii trebuie sa fie in salile de examen la 8:30, iar testarea va incepe la ora 9:00 dimineata si va dura 2 ore, pana la 11:00.
 
Calendar examene:
 
– 27 iunie 2016 – Limba si literatura romana – proba scrisa 
– 28 iunie 2016 – Limba si literatura materna – proba scrisa 
– 29 iunie 2016 – Matematica – proba scrisa 
– 1 iulie 2016 – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
– 1 iulie 2016 – Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00) 
– 2 – 4 iulie 2016 – Rezolvarea contestatiilor 
– 5 iulie 2016 – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii
 
Programele pentru disciplinele limba si literatura romana si matematica, valabile pentru evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2015- 2016, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 4431/2014 privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2014–2015.
 
Subiecte romana Evaluarea Nationala 2016. In procesul de evaluare a lucrarilor si de rezolvare a contestatiilor, in cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.
 
In cazul in care diferenta intre notele acordate de catre cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia, va fi nota finala.
 
Comisiile judetene/comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere functionale de supraveghere video si audio a salilor de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele pentru evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.
 
Se interzice candidatilor la evaluarea nationala sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii avand obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia din unitatea de invatamant in acest scop.
 
Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate in sala stabilita de comisie in acest scop nu vor fi primiti in examen.
 
Se interzice candidatilor la evaluarea nationala sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea ori in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
 
Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea, sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.
 
EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016: Top judete
 
Statistic, cele mai multe note peste 5 s-au inregistrat in Capitala – 46,29% (rata prezenta – 90,10%), urmata de Braila – 42,42% (rata prezenta – 76,61%) si Cluj – 40,62% (rata prezenta – 91,37%). Cele mai mici note s-au inregistrat in judetele Vaslui – 19,32%, Calarasi – 21,78% si Botosani – 21,95%. In aceste judete prezenta a fost, in medie, de aproximativ 90%.
 
 

Exit mobile version