Home Actualitate EVAZIUNE FISCALA, SPALARE de BANI, ARESTARI in randul unor oameni de afaceri....

EVAZIUNE FISCALA, SPALARE de BANI, ARESTARI in randul unor oameni de afaceri. FIRMA din BOTOSANI in aceasta “increngatura“

Perchezitiile la firme si domiciliile unor persoane, in mai multe judete din tara, efectuate in ultimele zile, s-au finalizat cu arestari.

Omul de afaceri timisorean Florin Maran si alte cinci persoane au fost retinuti, in noaptea de marti spre miercuri, de procurorii DNA, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si aderare la grup infractional, in urma perchezitiilor din Bucuresti si judetele Timis, Mehedinti, Olt, Arges si Iasi.

Mai multe persoane, intre care si omul de afaceri Florin Maran, au fost duse, marti, la audieri, la sediul DNA Timisoara, in urma perchezitiilor din Bucuresti si cinci judetele, intr-un caz de evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit MEDIAFAX.

Dupa mai multe ore de audieri, Florin Maran si alte cinci persoane au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si aderare la grup infractional organizat.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de MEDIAFAX, in perioada 2010-2012, firma SC Tehnocer SRL, la care Florin Maran este asociat si administrator, ar fi inregistrat facturi false emise de mai multe societati comerciale cu sedii in Mehedinti, Iasi, Botosani si Hunedoara, care cuprindeau date nereale privind livrarea de diferite bunuri si servicii.

Acest fapt a determinat diminuarea profitului obtinut de firmele lui Maran si implicit a impozitului pe profit datorat statului, pe de o parte, iar pe de alta parte a fost marita artificial TVA deductibila.

O parte din aceste asa-zise tranzactii au fost inregistrate in documentele depuse de catre firmele furnizoare la Administratia Financiara si „exista indicii rezonabile potrivit carora si acestea sunt fictive, ca s-au realizat doar pentru deducerea de TVA de catre cumparator si ca sumele ce fac obiectul acestor tranzactii fictive au fost insusite de reprezentantii societatilor implicate in aceste operatiuni economice”, se arata in documentul citat.

Exit mobile version