Finanțare europeană de peste un milion de euro atrasă de Consiliul Județean

Noul proiect va deschide calea unor investiții de aproximativ 32 de milioane de euro din fonduri europene.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat un contract de asistență tehnică finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Este vorba de proiectul „Investiții complementare Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor – asistență tehnică în vederea finanțării”, în valoare de peste un milion de euro. Prin intermediul acestui proiect se vor elabora studii privind compoziția deșeurilor generate de botoșăneni și estimarea potențialului de colectare separată a biodeșeurilor, dar și a potențialului de compostare individuală.

De asemenea, vor fi elaborate documentele tehnico-economice în vederea accesării de fonduri în cadrul POIM 2014-2020, precum și cererea de finanțare, inclusiv asigurarea asistenței tehnice pe perioada de verificare și evaluare a aplicației de finanțare.

„Județul Botoșani are nevoie de bani europeni pentru a se dezvolta. Consiliul Județean Botoșani este printre primele din țară care au reușit să acceseze fonduri pe această axă de finanțare din cadrul POIM, grație faptului că proiectul a fost bine scris și a necesitat cele mai puține clarificări. Avem determinarea de a atrage fondurile europene, pentru că acestea sunt singura șansă pentru a recupera decalajele față de celelalte regiuni ale țării. De la preluarea mandatului, am demonstrat că știm să facem proiecte, să le implementăm și să găsim soluții pentru toate problemele care se ivesc pe parcurs”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Noul proiect va deschide calea unor investiții de aproximativ 32 de milioane de euro din fonduri europene.

„Vor fi investiții care vor duce la modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, prin achiziționarea unei instalații de tratare mecano-biologică (TMB) cu digestie anaerobă, a uneia de digestie anaerobă pentru biodeșeuri colectate separat și a stației de compostare aferentă, precum și a unei stații de compostare cu o capacitate de 5.000 de tone și a trei stații de compostare de capacitate mică. Acestea sunt necesare pentru ca Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor să devină performant, iar prin punerea lor în funcțiune, deșeurile mari vor putea fi selectate mai ușor, în timp ce volumul celor mici, în urma digestiei anaerobe, va scădea cu 60%-65%”, a subliniat Doina Federovici.

De asemenea, se vor asigura fonduri pentru realizarea unei mini-stații de epurarea a apelor menajere și a unui separator de hidrocarburi, astfel încât activitatea de depozitare a deșeurilor să devină una foarte prietenoasă cu mediul.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.