FLOARE ALBASTRA, EDITIA a X-a: Dans in ploaie, cupluri premiate, muzica populara si voie buna (FOTO)

Aflata la editia a X-a, Festivalul „Floare Albastra”, organizat de Primaria si Consiliul Local Mihai Eminescu, a avut parte de muzica pentru tineret, premii, slujba religioasa, recital de poezie, muzica populara, dar si de multa… ploaie. „Ploaia aduce bogatie. Am demonstrat ca inca o data Mihai Eminescu este la inaltime”, au fost cuvintele lui Verginel Gireada, initiatorul acestui festival si fostul primar la comunei.

Si intr-adevar asa a fost. Cele cateva sute de persoane prezente la festival au infruntat ploaia si frigul si s-au bucurat de cele doua zile de spectacol. Editia a X-a a Festivalului „Floare Albastra” a fost organizat pentru prima oara pe stadionul de la Ipotesti, editiile trecute avand loc in spatiul Memorialului.

Prima seara a fost dedicata tinerilor. Si a fost o seara de… ploaie. Chiar daca a plouat permanent marunt, la un moment dat torential, tinerii s-au incapatanat sa ramana pentru a viziona show-ul oferit de invitatii anuntati de organizatori.

Seara a fost deschisa de un invitat surpriza: Mr. Soulman din Marea Britanie. Fost militar in armata Regatului Unit, solistul a incantat publicul cu melodii usoare clasice atat vocal cat
si instrumental, la saxofon.

Actrita la un teatru privat in Bucuresti si cantareata, Syarela, insotita de doua dansatoare, a reusit sa infierbante publicul. La un moment dat, cand a inceput sa ploua torential, cele doua dansatoare au avut initiativa de a cobori de pe scena si sa danseze in ploaie alaturi de tinerii care se pregateau sa fuga la tribuna acoperita.

Dupa „dansul in ploaie” a celor doua animatoare, a venit Celia. Bineinteles ca melodia care a facut furori printre tinerii prezenti a fost „Soapte” si care s-a bucurat de doua bis-uri. Spre finalul show-ului, Celia a coborat printre spectatori si au cantat impreuna mai multe melodii , precum si binecunoscutul hit.

A doua zi a festivalului a inceput cu o slujba religioasa tinuta de toti preotii din comuna Mihai Eminescu, pe fondul unei ploi marunte. Parca Divinitatea a tinut cu organizatorii, pentru ca la finalul slujbei s-a oprit si ploaia.

Dupa premierea cuplurilor de aur din comuna, a fost chemat pe scena Dumitru Andreescu, un batran de 92 de ani. Consiliul Local si executivul Primariei Mihai Eminescu au decis ca acestuia sa i se acorde titlul de cetatean de onoare pentru ca a donat comunei o suprafata de teren necesara implementarii unui proiect de canalizare.

Inainte de inceperea spectacolului, primarita Aneta Gireada a recitat un fragment din poezia „Floare albastra” de Mihai Eminescu si a prezentat raportul de activitate.

Pe scena, alaturi de consilierii locali din comuna Mihai Eminescu si consilierul judetean Ionut Gireada, a venit si senatorul liberal Costel Soptica.

Verginel Gireada a incheiat cu un mic discurs prin care i-a invitat pe cei prezenti sa se bucure de spectacolul de muzica populara oferit de orchestra Rapsozii Botosanilor si solistii vocali si instrumentali: Elena Mandrescu, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Laura Stefanescu Potoroaca, Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru, Mihaela Gurau, Marius Zgaianu dar si simpaticul Varu’ Sandel.

“Ploaia aduce bogatie. Am demonstrat ca inca o data Mihai Eminescu este la inaltime. Tribuna de peste 400 de locuri este plina, plus cei care sunt la mese. Lumea se simte foarte bine si asta ma bucura. Am schimbat locatia in acest an si este o idee buna pentru ca oamenii au mai mult loc pentru a se manifesta. Veti vedea ca seara muzicii populare va fi una extraordinara. Nu veti fi dezamagiti. Va promit eu”, a spus Verginel Gireada, initiatorul festivalului si fost edil al comunei Mihai Eminescu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.