Nova Apaserv a ajuns din nou subiect de discutie in Consiliul Judetean. De la critici aduse Consiliului de Administratie al operatorului de apa s-a ajuns la critici la adresa unor angajati care „refuza sa puna umarul” la redresarea societatii.
Subiectul a fost deschis de consilierul judetean Catalin Flutur. Fostul primar al municipiului Botosani sustine ca membrii Consiliului de Administratie al Nova Apaserv ar trebui sa nu fie atat de categorici cand vorbesc de propunerile cu care vin in sedinte, mai ales cand vorbele lor pot crea confuzie si pot aduce deservicii societatii. Asta mai ales in conditiile in care judetul a obtinut finantarea europeana de peste 100 de milioane de euro. „AGA este cea care conduce, care ia decizii”, a tinut sa precizeze, in acest context, Catalin Flutur.
Consilierul a amintit ca proiectul de peste 100 de milioane de euro a fost aprobat pe o structura a societatii Nova Apaserv care acum se modifica si poate pune chiar in pericol finantarea acestui proiect. In opinia sa, anunturile venite din partea Consiliului de Administratie al Nova Apaserv, privind externalizarea unor servicii si trecerea in somaj a unor angajati nu fac decat sa creeze o anumita psihoza.
„Daca CA hotaraste acolo ceva, macar sa aiba puterea sa spuna asta: «este parerea noastra». Se creeaza o psihoza absolut nepotrivita, ca cineva a spus ca trebuie sa externalizam niste servicii, ca trebuie sa dam oamenii afara. Se creeaza o psihoza nepotrivita”, a mai spus consilierul.
„Nu vor! Stau in birouri, se joaca pe calculator”
Criticile legate de externalizarea serviciilor si psihoza pe care o poate aduce astfel de declaratii legate de pierderea unor locuri de munca au starnit reactia presedintelui Consiliului Judetean.
„Ce sa facem? Ce sa facem, dragilor? Dati-mi o solutie. Nu vor! Stau in birouri, se joaca pe calculator, tot timpul discuta de sindicat, de salarii marite, ei vor salarii marite, nu inteleg ca societatea nu produce”, a declarat Florin Turcanu.
Presedintele CJ a mai precizat ca nu-i face nicio placere ca se pune problema disponibilizarilor, dar pana la urma nici angajatii operatorului de apa nu dau semne ca ar fi interesati sa-si pastreze locurile de munca, sa ajute la redresarea operatorului.
„Am cerut ca angajatii sa iasa la incasari. Doar trei au semnat ca vor sa iasa voluntari la incasat…Nici mie nu-mi convin disponibilizarile de personal, dar avem de implementat niste proiecte”, a concluzionat presedintele CJ.
Potrivit lui Florin Turcanu, externalizarea unor servicii de la Nova Apaserv ar aduce, garantat, o economie de cel putin 20% la cheltuielile pe care le face societatea.