Home Actualitate GRESELI la MICUL DEJUN! Ce trebuie se eviti

GRESELI la MICUL DEJUN! Ce trebuie se eviti

E cea mai importanta masa a zilei si nutritionistii ne sfatuiesc sa nu sarim niciodata peste ea, dar si sa fim atenti la ce consumam la micul dejun. Nutritionstii americani mai atentoneaza ca suntem, adeseori, predispusi sa facem niste greseli in alcatuirea micului dejun. Incepeti ziua mancand ce-i prieste oganismului.

Iata care sunt greselile ce trebuie evitate in pregatirea micului dejun:

1. Insuficienta proteinelor

Portia de lapte cu cereale, care a intrat in obisnuinta multor persoane, nu pare sa fie suficienta, spun nutritionistii americani. Un ou, pe langa aceasta, ar aduce plusul de proteine de care are nevoie organismul in prima parte a zilei.

2. Mananci prea putine fibre

Cu cat mananci mai mult zahar, cu atat mai repede se digera mancarea si cu atat mai repede ti se va face foame. O alta solutie in acest caz este sa consumi fibre, care mai si imbunatatesc digestia. Poti pur si simplu sa adaugi niste seminte de chia sau de in in cerealele pe care le mananci de obicei.

3. Nu consumi suficiente grasimi

O masa fara grasimi nu este deloc satioasa si ti se poate face foame dupa numai o ora. Asa ca mananca grasimi sanatoase – iaurt grecesc cu seminte, avocado sau nuci.

4. Mananci prea putin

Chiar daca un fruct este bogat in vitamine si fibre, nu este suficient pentru prima masa a zilei. Aceasta trebuie sa fie consistenta. Nu-ti face griji, vei arde caloriile in timpul zilei. Incearca sa consumi undeva intre 300 si 400 de calorii la micul dejun si te vei simti mult mai bine. Acest sfat este valabil si pentru persoanele aflate la dieta pentru ca le va ajuta sa manance mai putin in timpul zilei.

5. Mananci prea tarziu

Nutritionistii recomanda sa mananci micul dejun in prima ora de la trezire. Atunci iti pui metabolismul la treaba si iti faci plinul de energie si nutrienti pentru prima parte a zilei.

Exit mobile version