AcasăActualitateInformare METEO de VREME REA: Toamna ia aspect de IARNA in unele...

Informare METEO de VREME REA: Toamna ia aspect de IARNA in unele regiuni

Ploi torentiale, vijelii periculoase, ninsori si temperaturi scazute fata de cele obisnuite pentru aceasta perioada a anului. Asa arata o informare METEO emisa de meteorologi pentru aceste zile.

E o informare meteo de vreme rea, care anunta o schimbare a vremii in multe zone ale tarii.
In intervalul 11 octombrie, ora 02:00 – 13 octombrie, ora 10:00, aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde majoritatea regiunilor.
Ploile vor fi mai insemnate cantitativ la inceput in jumatatea sudica a teritoriului, iar incepand din a doua parte a zilei de marti, 11 octombrie, mai ales in est, sud-est si la munte. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si local 40…50 l/mp, cu precadere in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zonele montane.
Pe parcursul zilei de marti, la munte precipitatiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, in special la altitudini mai mari si mai ales in nordul Carpatilor Orientali se va depune strat nou de zapada.
Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 55…65 km/h, indeosebi in est si la munte, iar pe crestele montane inalte va depasi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.
Tot meteorologii au facut cunoscuta si PROGNOZA METEO pe doua saptamani. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata. Iata ce estimeaza meteorologii pentru urmatoarele doua saptamani, pe fiecare regiune in parte:
MOLDOVA
Valorile termice diurne vor marca o usoara scadere in prima zi, apoi se vor mentine, in medie, intre 10 si 12 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza, caracterizand astfel o vreme rece, chiar deosebit de rece in prima saptamana, raportat la normele perioadei. Si tot in prima saptamana, regimul termic nocturn va avea variatii mai semnificative si se va caracteriza prin valori cuprinse, in medie, intre 4 si 8 grade, cele mai ridicate urmand a se inregistra in jurul datei de 12 octombrie. Apoi, pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, media regionala a temperaturilor minime se va situa in jurul valorii de 3 grade. Sunt prognozate precipitatii abundente in zilele de 11 si 12 octombrie, dar ploi slabe, pe arii restranse, vor fi posibile posibile si in celelalte zile ale intervalului, cu precadere pe 15 si 16 octombrie.
MUNTENIA
Vremea se va mentine rece pe parcursul intregului interval de prognoza. Astfel, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, urmand a se inregistra, in medie, maxime de 13…15 grade. In ceea ce priveste temperaturile minime, acestea vor marca o crestere accentuata in primele trei zile, in medie, de la 4 la 11 grade, apoi vor scadea din nou pana la 5…6 grade, valori la care se vor mentine pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Va ploua insemnat cantitativ pe 11 si 12 octombrie, dar ploi locale, in general slabe, sunt prognozate si in perioada 15 – 16 octombrie. In restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusa.
BANAT
In primele trei zile regimul termic diurn va marca o scadere de aproximativ 5 grade, astfel incat, in data de 12 octombrie vremea va fi deosebit de rece, iar media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 11 grade. Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza, se va reveni la valori de 15…16 grade, care vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii octombrie. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie oscilanta in prima saptamana, urmand a se situa, in medie, intre 4 si 8 grade, cu cele mai scazute valori pe 13 si 14 octombrie. In a doua saptamana, valorile termice minime se vor mentine constante, in jurul a 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in fiecare zi, dar precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in zilele de 11 si 12 octombrie, cand se vor inregistra cantitati de apa insemnate, precum si in intervalul 14 – 17 octombrie.
CRISANA
In prima saptamana a intervalului de prognoza, vremea se va mentine deosebit de rece, cu temperaturi diurne situate intre 11 si 15 grade, in medie, cele mai scazute valori urmand a se inregistra in jurul datei de 12 octombrie. Minimele nocturne vor avea o evolutie oscilanta, cu valori intre 3 si 7 grade. In a doua saptamana de prognoza, valorile termice vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…15 grade si ale temperaturilor minime de 4…6 grade. Zilnic vor fi posibile ploi slabe, exceptand intervalul 11 – 12 octombrie, cand se vor cumula cantitati de apa insemnate la nivel local.
TRANSILVANIA
Valorile termice diurne vor marca o scadere la mijlocul primei saptamani de prognoza, de la 14 la 10 grade, astfel incat pe 12 si 13 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada din an. In schimb, pe parcursul noptilor, temperaturile medii se vor mentine relativ ridicate, intre 4 si 6 grade. Ulterior, maximele termice vor creste pana la valori medii de 13…14 grade, iar minimele nocturne vor scadea si se vor situa, in medie, intre 2 si 4 grade. In prima saptamana a intervalului de prognoza vor fi ploi pe arii extinse, mai abundente in zilele de 11 si 12 octombrie, iar ulterior, desi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine ridicata, acestea vor fi slabe si se vor semnala pe suprafete restranse.
MARAMURES
Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea se va mentine rece, chiar deosebit de rece in perioada 11 – 13 octombrie, cand valorile termice diurne vor fi cu aproximativ 7 grade mai scazute decat normele climatologice specifice acestei perioade, astfel incat mediile maximelor vor fi de 10…12 grade. In schimb, temperaturile minime, de 4…6 grade, vor fi apropiate de cele normale. In cea de-a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, insa valorile medii diurne, de 13…14 grade, precum si cele nocturne, de 3…5 grade, vor caracteriza o vreme normala dinpunct de vedere termic pentru a doua decada a lunii octombrie. Pe 11 si 12 octombrie vor fi ploi abundente pe arii extinse, dar probabilitatea pentru precipitatii, slabe cantitativ, se va mentine ridicata si in restul intervalului de prognoza.
DOBROGEA
In intervalul 10 – 13 octombrie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, cu medii ale maximelor de 16…18 grade si ale minimelor de 10…12 grade. Ulterior, temperaturile vor scadea cu aproximativ 5 grade, iar vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. Astfel, valorile diurne se vor incadra, in medie, intre 12 si 14 grade, iar cele nocturne intre 6 si 8 grade. Ploi frecvente, insemnate cantitativ, vor fi pe 11 si 12 octombrie, in restul intervalului fiind prognozate doar ploi slabe, pe arii restranse.
OLTENIA
Valorile termice diurne, care se vor incadra, in medie, intre 13 si 15 grade, vor caracteriza o vreme rece pe parcursul intregului interval de prognoza, chiar deosebit de rece in prima saptamana, cand abaterile negative fata de mediile climatologice vor fi de peste 5 grade. Regimul termic nocturn va avea variatii semnificative in prima saptamana, cu valori cuprinse, in medie, intre 5 si 9 grade, cele mai ridicate minime urmand a se inregistra in jurul datei de 12 octombrie. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, media regionala a temperaturilor minime va fi de 5…6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in fiecare zi, dar precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in zilele de 11 si 12 octombrie, cand se vor inregistra cantitati de apa insemnate, precum si in intervalul 14 – 18 octombrie.
LA MUNTE
Valorile termice se vor mentine sub cele specifice perioadei, maximele diurne urmand a se incadra, in medie, intre 4 si 7 grade. Temperaturile nocturne vor oscila in prima saptamana intre -2 si 2 grade, cu cele mai scazute valori la inceputul intervalului de prognoza, dar si in jurul datei de 13 octombrie. In a doua saptamana de prognoza, minimele termice nu se vor modifica semnificativ, urmand a se situa in jurul valorii de 0 grade. Pe 11 si 12 octombrie vor fi precipitatii mixte, pe arii extinse, local importante cantitativ, dar probabilitatea de aparitie a acestora se va mentine relativ ridicata si in restul intervalului de prognoza, cu precadere intre 14 si 17 octombrie, cand se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi mai slabe cantitativ.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Sorin Bozdon on Locuri de munca in Germania
Mai terminati odata! on 23 august 2013 – Vine Apocalipsa!
MUIE ROMANIA !!! on MODIFICARI la Codul Rutier
virginia manu on PILDA ZILEI: Te-am invatat
liviu cioroaba on SFORAITUL poate ucide!
virginia manu on PRINTESA DIANA, asasinata!
INSURATELU VIORICA on 48 de romani CAPTIVI in LIBIA
Zugravescu Mihaela B on Cautam colaboratori!
eleonora hreniuc on DOAR O VORBA: Parloaga din ograda
Ziarul Adevarul on BANCUL ZILEI: Acelasi material
Sebastian Butu on FENOMEN RAR in decembrie 2013!
Agentie Matrimoniala on BANCUL ZILEI: Agentia matrimoniala
Eutanasiati Maidanez on FAMILIA LUI IONUT, atacata de caini!
ionescu crenguta on COJILE DE BANANE fac minuni!
Anunturi Libertatea on SERBAN HUIDU revine in televiziune!
TRAIAN TANASA on Pacalelile de 1 APRILIE!
Mocanu Nicolae on A murit din cauza unui OU!
IACOB VIOREL on ANUNT DE ANGAJARE
motoc cristian on POLITISTII incep PROTESTE !
Mitrea Stefan on POLITISTII incep PROTESTE !
Doina Balasa on Dolarul a luat viteza
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
nicu stratulat on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
un alegator on Surpriza la BALUSENI!
un pnlist on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
psihanalistul on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
UN PRIETEN on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
CORURILE DE COPII on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
cursurigratisonline on Euro scade spre 4,55 lei