Inspectorul vamal Gheorghe Robu, sub control judiciar. Ce acuzatii ii aduce DNA

Impotriva inspectorului vamal principal GHEORGHE ROBU, de la Biroul Vamal Siret, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava, au dispus, vineri, 18 iulie 2014, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar. Ar fi incercat sa-l determine pe martorul denuntator sa-si retraga declaratiile, spun reprezentantii DNA, in cauza rezultand „ suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunea de influentarea declaratiilor”.

„In perioada iunie – 07 iulie 2014, inculpatul Robu Gheorghe, din cadrul S.P.F. Siret, a incercat sa determine un martor denuntator, prin corupere, precum si prin metode de intimidare, sa-si retraga denuntul formulat, impotriva sa si a altor vamesi si ofiteri de politie de frontiera, in cauza in care fusesera trimisi in judecata recent (comunicat nr. 1034/VIII/3 din 14 iulie 2014)”, se arata in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

In acest sens, inculpatul Robu Gheorghe s-a aratat dispus sa-i dea o suma de bani martorului denuntator, in schimbul retractarii declaratiilor date in dosarul respectiv, transmitandu-i totodata ca a strans o suma de bani de la inca 4 vameși, inculpati in aceeași cauza, toti „cotizand” cu scopul de a se vedea scapați de raspundere penala.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul ROBU GHEORGHE trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat;
b) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat;
d) sa nu se apropie si sa nu comunice direct sau indirect cu persoanele mentionate in ordonanta prin care s-a dispus masura controlului judiciar;
e) sa nu exercite profesia de inspector vamal.

Inculpatului ROBU GHEORGHE i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care îi revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

„Facem mentiunea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedură penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mai arata in informarea DNA.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.