Lucrările la Drumul Strategic, supravegheate de primari și locuitorii din zonă

În urmă cu o lună şi trei săptămâni Consiliul Judeţean a predat constructorilor loturile 1 şi 3 din Drumul Strategic, iar în urmă cu două săptămâni a predat şi lotul 2.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Doina Federovici, vicepreşedintele CJ Dorin Birta şi directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Cătălin Gheorghian, au inspectat lucrările de modernizare a sectoarelor de drum din sudul judeţului.

„Aşa cum am promis, Drumul Strategic va fi principala mea preocupare ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Ne dorim un drum de calitate şi de aceea vom supraveghea continuu lucrările pe care le vor face constructorii. Am discutat cu reprezentanţii lor, cu primarii comunelor prin care trece drumul şi am constatat că lucrările sunt în graficul stabilit cu supervizorul”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Aceasta le-a reamintit constructorilor mesajul pe care l-a transmis în momentul semnării contractelor şi anume că trebuie să lucreze şi bine, dar şi repede.

„Vrem ca drumul să fie gata cât mai repede, dar, totodată, nu vom face rabat de la calitate. Primarii şi locuitorii din sudul judeţului vor fi cei mai buni supervizori. Ei vor fi barometrul nostru din teren”, a mai spus Doina Federovici.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dorin Birta a remarcat faptul că toate cele trei asocieri care au câştigat licitaţiile s-au mobilizat şi au început lucrările în forţă.

„Au finalizat procedurile birocratice, au făcut organizările de şantier, au decapat vechea cale de rulare pe sectoare importante, iar acum se circulă mai bine decât înainte. Se lucrează deja la structura noului drum, care va fi de calitate şi va asigura şanse reale de dezvoltare a întregii zone”, a declarat Dorin Birta.

Reamintim că în urmă cu o lună şi trei săptămâni Consiliul Judeţean a predat constructorilor loturile 1 şi 3 din Drumul Strategic, iar în urmă cu două săptămâni a predat şi lotul 2. Valoarea totală a proiectului, care include şi celelalte cheltuieli – proiectare, dirigintare, taxe, TVA, etc – este de 475,5 milioane lei. Din această sumă, contribuţia CJ este o treime, aproximativ 158 milioane lei.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.