Home Actualitate Majorarea taxei de salubritate pentru populaţie cerută de primarul municipiului Botoşani

Majorarea taxei de salubritate pentru populaţie cerută de primarul municipiului Botoşani

0
52

Edilul Cosmin Andrei, propune majorarea taxei de salubritate pentru populaţie de la 14,6 lei de persoană pe lună la 17,8 lei, atrăgând atenţia Consiliului Local că refuzul creşterii acestei taxe ar putea lăsa municipiul fără servicii de salubrizare.

Primarul municipiului Botoşani a declarat că această creştere este determinată de majorările cheltuielilor pe care operatorul de salubrizare, societatea comercială Urban Serv SA, le face cu aprovizionarea cu carburanţi sau energie.

„Taxa de salubrizare este foarte importantă pentru buna funcţionare a municipiului Botoşani, pentru protecţia mediului, pentru sănătatea publică,. Dacă nu este acceptată propunerea noastră şi dacă nu este indexată taxa anuală, riscăm foarte mult să nu mai putem colecta deşeurile în municipiul Botoşani. Dacă nu mai avem bani să plătim operatorul, nu putem plăti din altă parte, pentru că taxa are o destinaţie foarte clară”, a afirmat Cosmin Andrei.

Edilul şef al municipiului Botoşani a subliniat că, în cazul în care taxa de salubrizare nu va creşte, sumele colectate vor acoperi necesarul doar pe prima jumătate a anului viitor.

„Dacă nu plătim acest preţ şi dacă nu colectăm taxa aceasta de salubrizare, riscăm să ajungem într-o situaţie care afectează sănătatea populaţiei. Estimările sunt că în cea de-a doua parte a anului viitor nu vom mai avea bani să plătim operatorul şi ajungem într-o situaţie cu adevărat dramatică”, a adăugat Cosmin Andrei.

Societatea comercială Urban Serv SA, care asigură serviciile de salubrizare, are ca acţionar unic Consiliul Local al municipiului Botoşani.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here