Home Actualitate Ministrul Lucian Bode la Botoșani: Modificăm legislația astfel încât primarii să poată...

Ministrul Lucian Bode la Botoșani: Modificăm legislația astfel încât primarii să poată investi în reabilitarea posturilor de poliție

Guvernul intenţionează să modifice legislaţia astfel încât primarii să poată finanţa lucrări de reabilitare a posturilor de poliţie sau a altor obiective care nu le aparţin.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, actuala legislaţie nu permite primarilor să finanţeze lucrări de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale pe care aceștia le reprezintă, iar eventualele cheltuieli pe care aceștia le fac le sunt imputate de Curtea de Conturi.

„Cetăţenii așteaptă servicii publice de calitate, ceea ce este absolut normal să se întâmple într-o societate modernă, într-o societate civilizată. Pentru a răspunde acestor solicitări legitime, eu cred că suntem obligaţi să investim în dezvoltarea acestor sisteme publice. Avem tot dreptul ca cetăţeni să solicităm servicii publice de calitate. Dar noi, ca și Guvern, minister, autorităţi locale, autorităţi judeţene, avem în același timp și obligaţia de a investi în aceste sisteme, dacă tot suntem conștienţi că trebuie să le solicităm astfel de performanţe, pentru că vorbim de creșterea performanţei în sistemele publice. Asta înseamnă cel puţin de a da posibilitatea autorităţilor locale și judeţene să investească în parteneriat cu structurile noastre și pentru asta ne-am propus să modificăm legislaţia, pentru că altfel domnul primar peste un an trebuie să dea explicaţii în faţa Curţii de Conturi de ce a investit într-un bun care nu-i aparţine. Ştiu că sunt sute și sute de solicitări din partea primăriilor, a consiliilor judeţene dornice să investească într-un parteneriat, să modernizeze posturi de poliţie care știm cu toţii cum arată la nivel naţional”, a afirmat Lucian Bode.

Exit mobile version