„Muzeul vietii cotidiene in comunism” la Botosani

Joi, Asociatia CulturEst va lansara proiectul „Muzeului vietii cotidiene in comunism” la Botosani.

La acest eveniment vor fi prezenti scriitorii Dan Lungu si Constantin Iftime, care au propus Primariei din Botosani, la inceputul acestui an, demararea unui proiect de infiintare a „Muzeului vietii cotidiene in comunism”.

Muzeul are la baza o viziune noua de reconstructie colectiva a memoriei si de cunoastere a istoriei comunismului prin focalizarea faptului marunt, a lucrurilor cotidiene, a vietii de zi cu zi, prin contributia intregii comunitati.

Consiliul local al Primariei Botosani a hotarat asocierea Primariei cu Asociatia culturala CulturEst, in vederea infiintarii acest muzeu. Asociatia CulturEst, din care fac parte Dan Lungu si Constantin Iftime, care va gestiona acest muzeu, impreuna cu reprezentanti ai Primariei, au stabilit intre timp sediul Muzeului: o hala din incinta fostului CET-Botosani. Constructia, o hala tipica industriei din anii de glorie ai comunismului, se integreaza foarte bine viziunii care sta la baza infiintarii acestui muzeu.

In vederea realizarii proiectului, Asociatia CulturEst a initiat o serie de parteneriate. Muzeul comunismului din Berlin, DDR Museum, printr-o scrisoare a directorului Robert Rückel, si-a anuntat disponibilitatea de a sprijini aceasta idee, precum si Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu” din Bucuresti sau Muzeul Literaturii Romane din Iasi.

Profesorul Danut Hutu, directorul Directiei de Cultura, membru al Asociatiei CulturEst, va coordona la Botosani o campanie de promovare publica a viziunii muzeului si de colectare a obiectelor specifice vietii cotidiene in comunism, campanie la care vor participa mai ales profesori si elevi din liceele din Botosani, dar nu numai.

Mai multe personalitati din lumea botosaneana si-au aratat disponibilitatea de a sprijini acest proiect. Este vorba de oamenii de afaceri Valeriu Iftime, membru al Asociatiei CulturEst, si Gheorghe Ciubotaru, istoricul Gheorghe Median, directorul Muzeului judetean Botosani, si Catalin Flutur, fost primar al municipiului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.