Noi reglementari legislative privind avizarea/autorizarea de securitate la incendiu si protectie civila

Conditiile privind avizarea/autorizarea de securitatea la incendiu si protectie civila au fost modificate prin aparitia Hotararii de Guvern nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu si a Ordinului  Ministrului Afacerilor Interne nr. 129 din 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea si autorizarea de securitate la incendiu si protectie civila.

Principalele elemente de noutate pe care le aduc noile acte normative sunt: reducerea documentelor care trebuie depuse in vederea obtinerii avizelor/autorizatiilor de securuitate la incendiu si protectie civila, posibilitatea depunerii in format electronic, eliminarea ternemului de sase luni de la receptia lucrarilor in care se poate obtine autorizatia de securitate la incendiu fara alte cerinte suplimentare, etc..
 
Sunt exceptate de la avizare privind securitatea la incendiu anumite constructii, sisteme de instalatii, precum si anumite constructii sau amenajari temporare, care se supun direct autorizarii privind securitatea la incendiu, dat fiind faptul ca etapa autorizarii, in aceste situatii, poate asigura exercitarea unui control suficient pentru conformarea privind securitatea la incendiu.
 
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Nicolae Iorga” al Judetului Botosani pune la dispozitia persoanelor interesate adresa de e-mail [email protected] pentru depunerea online a cererilor si documentelor necesare obtinerii avizelor/autorizatiilor de securuitate la incendiu si protectie civila.  Toate documentele depuse online trebuie sa aiba semnatura electronica.
 
Documentele pot fi depuse si la sediul inspectoratului din municipiul Botosani, strada Uzinei, nr. 3, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 –  16.00.
 
La data intrarii in vigoare a acestor acte normative, se abroga Hotararea Guvernului nr. 1739/2006 pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu,  OMAI 3 /2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila si OMAI nr. 130/2007 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare a scenariilor de securitate la incendiu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.