NOVA APASERV: Taxa de 3 lei pentru citirea apometrelor

Angajatii de la birouri trec la munca de teren, pentru eficientizarea societatii Nova Apaserv. Dar reprezentantii operatorului de apa-canal au cerut si o taxa pentru munca asta: trei lei pentru citirea apometrelor.

Ori se recupereaza banii pe serviciul de apa si canal de la datornici, ori se scumpeste apa pentru a eficientiza societatea Nova Apaserv. Prima varianta este sustinuta de conducerea Consiliului Judetean, cea de-a doua, respectiv scumpirea apei, este prezentata ca propunere de catre reprezentantii operatorului de apa. Ba mai mult, din partea Societatii Nova Apaserv vine si propunerea de a se pune o taxa botosanenilor pentru citirea apometrelor, de 3 lei.
Presedintele Consiliului Judetean sustine ca acestea au fost propunerile facute de cei de la Nova Apaserv pentru a eficientiza activitatea societatii. „Eu nu pot sa le accept propunerile astea, ca ce facem, ii mai dam o lovitura omului? Ce pot sa fac eu este sa ii pun pe toti la recuperat datoriile. I-am scos pe functionari din birouri si nu le-a placut deloc. Dar ei nu inteleg ca societatea este intr-o situatie foarte grea”, declara Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean.
In aceste conditii, Consiliul Judetean si societatea pe care o are in subordine, Nova Apaserv, au declansat saptamana aceasta o actiune de amploare pentru recuperat banii de la datornicii la apa. Aproape 60 de angajati ai Societatii Nova Apaserv au fost scosi in ultimele doua zile  din birouri si trimisi pe la usile datornicilor pentru recuperarea sumelor restante la serviciile de apa si canal. Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a declarat ca a trimis de dimineata microbuzele la sediile societatii Nova Apaserv pentru a-i lua pe angajati pe teren, in zonele unde sunt datornici.
„La Baluseni nu s-a mai incasat apa de 8 luni”, spune presedintele CJ. „Stau toata ziua pe teren, pana seara, ca trebuie sa recuperam banii. Le spun oamenilor ca daca nu platesc, ii debransam”, a mai spus Turcanu. In acest mod, angajatii operatorului de apa au strans de la datornici, in doua zile, suma de aproape 200 de milioane de lei vechi.
O echipa a fost trimisa in zonele cu vile, unde sunt banuieli ca ar fi multe furturi de apa, ca unii proprietari de vile sunt in ilegalitate cu declararea consumurilor sau cu aparatele de masurat apa consumata.
„Luam din casa in casa si verificam daca au contor, daca declararile corespund cu consumul. Din punctul meu de vedere, sunt furturi multe. Cam 50 la suta fura”, a mai spus presedintele CJ. Acesta sustine ca si-a trimis si consilierii sa-i insoteasca in actiune pe angajatii de la societatea furnizoare de apa.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.