Home Actualitate O multime de reclamatii la adresa societatii de transport Microbuzul

O multime de reclamatii la adresa societatii de transport Microbuzul

Marea majoritatea pensionarilor botosaneni sunt nemultumiti de transportul local de maxi-taxi. Reprezentantii lor au prezentat o lista cu o serie de nereguli legat de serviciile de maxi-taxi si, totodata, cateva propuneri pentru oferirea unui transport local cat mai civilizat.

In cadrul sedintei Consiliului Consultativ organizat de Institutia Prefectului, unde a fost invitat si primarul municipiului Botosani, reprezentantii pensionarilor si a persoanelor varstnice au reclamat ca soferii de pe maxi-taxi au un comportament necivilizat fata de calatori. In plus, masinile de maxi-taxi care apartin societatii Microbuzul si care circula pe cele trei linii din oras sunt mult prea aglomerate, iar, uneori, pentru a se mai face loc, soferul pune cate o frana si aseaza pe toata lumea.

consiliu-consultativ-primar-pensionari

De asemenea, pensionarii au mai sesizat faptul ca soferii nu poarta ecusoane pentru a putea fi identificati in cazul in care apare o problema, reclamand si conditiile de transport, mai ales pe timpul verii, cand nu este aer conditionat. Persoanele varstnice au mai cerut ca la orele aglomerate sa se circule mai des, din 10 in 10 minute, mai ales pe traseul 3.

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, i-a anuntat pe reprezentatii pensionarilor ca a expirat contractul dintre Primarie si societatea Microbuzul, iar acum se lucreaza dupa ce s-a semnat un act aditional care prelungeste vechiul contract.

„Contractul cu societatea Microbuzul este expirat, nu s-a facut niciun fel de demers in cursul anului trecut pentru a organiza o noua licitatie, nu am inteles de ce. S-a ajuns la o prelungire a contractului cu societatea Microbuzul care are prin contract o serie de obligatii si asta inseamna ca va trebui sa fim mai atenti daca ei respecta obligatiile contractuale, dar si punctual, si important este ca din partea dvs. sa ne vina o sesizare la timp, in ziua de, masina cu nr. X nu a oprit in statie. De reavointa din partea conducatorilor auto sunt absolut convins ca sunt plictisiti sau poate rauvoitori cateodata sa nu primeasca”, a raspuns primarul Catalin Flutur.

In schimb, Catalin Flutur a dat asigurari ca, odata cu implementarea proiectului privind transportul public in municipiul Botosani, conditiile de transport vor fi mult imbunatatite.

„Proiectul nostru pentru reabilitarea transportului public local este singurul proiect pe care il dau ca sigur pe exercitiul financiar 2014-2020 cu fonduri europene, si sigur vom avea un transport electric performant, cu tramvaie mai bune, mai incapatoare, mai calduroase si silentioase. Pentru completarea zonelor in care nu avem transportul electric, vom rescoate la licitatie acel contract pentru o firma privata”, a mai adaugat Catalin Flutur.

Primarul municipiului a precizat ca noul contract care se va incheia anul viitor va fi mult mai strict pentru a se asigura un transport local civilizat, iar, legat de toate aceste nereguli semnalate de reprezentantii pensionarilor, vor fi aduse la cunostinta operatorului de transport local.

Exit mobile version