O nouă etapă pentru investițiile ANL la Botoșani!

Agenția Națională pentru Locuințe, a propus construirea, pe terenul disponibilizat în strada Ștefan cel Mare, a 40 de apartamente finanțate și executate în două etape.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) parcurge o nouă etapă în procesul de realizare, la Botoșani, a obiectivului de investiții: Construcții de locuințe pentru tineri – specialiști în sănătate, destinate închirierii, prin Programul ANL.

În acest sens, în data de 17 octombrie 2017, se intenționează postarea, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), de către ANL București, a serviciilor de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul sus-menționat, situat în Str. Ștefan cel Mare nr.39, din municipiul Botoșani.

Consiliul Județean Botoșani se va preocupa de Proiectare și execuție lucrări ce privesc Utilitățile (inclusiv branșamente) și dotările tehnico-edilitare (apă, canalizare, energie termică, electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi, împrejmuire) până la limita exterioară a perimetrului destinat construcției de locuințe.

Consiliul Județean Botoșani, urmare solicitărilor Spitalului Județean Botoșani, și conform corespondenței purtate cu Agenția Națională pentru Locuințe, a propus construirea, pe terenul disponibilizat în strada Ștefan cel Mare, a 40 de apartamente finanțate și executate în două etape. În prima etapă vor fi finanțate 20 de unități locative, într-un bloc cu regim de înălțime S+P+3 E, care va cuprinde apartamente cu una și două camere, pentru care termenul estimat de realizare este finalul anului 2018.

”Realizarea obiectivului de investiții respectiv, Construcții de locuințe pentru tineri – specialiști în sănătate, destinate închirierii, prin Programul ANL, la nivelul județului Botoșani ar constitui un motiv în plus pentru a stimula tânăra generație de medici să profeseze în cadrul Spitalului Județean de Urgență «Mavromati». Consider că deficitul de medici trebuie acoperit iar a le oferi o locuință poate constitui o motivație suplimentară de a reveni sau de a se stabili la Botoșani. Totodată, apreciem că implementarea acestui proiect va duce la dezvoltarea sectorului construcțiilor și totodată, la producția de bunuri și servicii, prin crearea de noi locuri de muncă atât pe durata executării lucrărilor de construcții, cât și după punerea în folosință a obiectivului”, a declarat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.