Home Actualitate OAMENI DE AFACERI morti intr-un accident de elicopter

OAMENI DE AFACERI morti intr-un accident de elicopter

In elicopter se aflau trei oameni de afaceri din Germania care venisera intr-o vizita de afaceri.

Luni seara, in zona lacului Taureni, judetul Mures, un elicopter s-a prabusit la cateva minute de la decolare.

Cinci persoane si-au pierdut viata, iar una a fost ranita grav, in urma prabusirii elicopterului. Omul de afaceri Sorin Terbea se afla in elicopter, alaturi de trei afaceristi germani, o angajata si pilotul.

Mai multe echipaje ISU si SMURD au fost trimise la locul accidentului.

Cautarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Taureni, un barbat care se pare ca a ramas in aparatul prabusit in lac, a fost sistata, luni seara, in jurul orei 23.00, urmand sa se reia marti dimineata, la ora 6,30.

Echipajele de scafandri au cautat, luni seara, timp de mai multe ore, persoana disparuta in urma accidentului de elicopter de la Taureni, in care au murit patru persoane, o a cincea fiind ranita.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures, Mihai Gagyi, a anuntat oprirea cercetarilor, luni seara, in jurul orei 23.00, acestea urmand sa se reia marti dimineata, la ora 6,30. Potrivit acestuia, persoana disparuta este un barbat care ar fi ramas in aparatul imersat in lacul de la Taureni.

Luni seara, la Unitatea de Primiri Urgente a SMURD Mures a fost adusa persoana care a supravietuit accidentului – Emilia Morar, angajata a omului de afaceri Sorin Terbea, caruia ii apartinea elicopterul si care se afla in aparat in momentul prabusirii.

Potrivit medicului Lavinia Orac, starea acesteia este stabila.

„Este o victima rezultata dintr-un accident aviatic, starea dansei – este vorba despre o femeie de 40 de ani – este momentan buna, incredibil de buna, avand in vedere mecanismul traumei, un elicopter care s-a prabusit momentan fara alti supravietuitori, din cate stim. Din fericire, a fost in contact cu apa, dar nu este vorba de inec, este constienta, cooperanta, stabila hemodinamic, respira singura fara ajutorul aparatelor, i se fac totusi investigatii aprofundate avand in vedere mecanismul traumei”, a spus Lavinia Orac.

Medicul a adaugat ca ranile suferite de femeie sunt in aparenta usoare, dar ca la computerul tomograf se va vedea daca are si alte leziuni.

„Vorbeste la fel cum vorbesc si eu cu dumneavoastra, este practic un miracol ca a supravietuit fara mare lucru, ca sa zic asa. Este vorba despre o contuzie la umar, in aparenta, escoriatii la nivelul membrelor, cam atat momentan. Nu pare ceva foarte grav. Acum intra la computer tomograf sa vedem, daca nu este ceva ce nu-l vedem cu ochiul liber, dar in principiu sa speram ca nu”, a mai aratat Lavinia Orac.

Primarul localitatii muresene Taureni, Ovidiu-Petru Oltean, a declarat ca in elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Terbea, o angajata a acestuia, trei afaceristi germani si pilotul.

Edilul a precizat ca Sorin Terbea si cei trei oameni de afaceri germani au facut, luni dupa-amiaza, o vizita la o fabrica de mobila din localitate.

Oltean a sustinut ca, in timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, dupa care a devenit irascibil si a decis sa plece.

Aceasta a mai afirmat ca a insistat sa ofere oamenilor de afaceri o masina cu care sa plece, insa acestia au vrut sa se deplaseze tot cu elicopterul.

Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prabusit in lac la trei-patru minute de la decolare, la circa doua sute de metri distanta de locul din care plecase.

Exit mobile version