Dupa ce nu a rezistat mai mult de trei zile, parcul de joaca ridicat pe terenul unde au fost cu ani in urma sere, langa Parcul Mihai Eminescu, va fi inchis. Anuntul a fost facut chiar de primarul Ovidiu Portariuc.
Edilul va dispune constituirea unei comisii care „sa faca lumina” in aceasta situatie. Miliarde de lei s-au bagat in acest teren de joaca si acum comisia are de stabilit si la cat se ridica pagubele inregistrate in cele trei zile de functionare.
Sa nu uitam insa graba constructorului, care a finalizat lucrarea in sase luni, in loc de 12 luni, cat prevedea contractul. Cat de bine s-a lucrat la aceasta investitie, vor judeca botosanenii.
Primarul Ovidiu Portariuc intentionase sa inaugureze parcul de joaca chiar mai devreme cu o saptamana, pe 1 iunie. Vremea neprielnica l-a impiedicat insa, dupa cum a declarat la momentul respectiv.
Acum, primarul Ovidiu Portariuc sustine ca cei de la Directia Servicii Publice, Sport si Agrement (DSPSA) s-au grabit cu receptia lucrarilor, cu inaugurarea, fara sa fi pus mai intai la punct un regulament, un program clar de functionare, un set de emenzi pentru cei care provoaca stricaciuni.
„S-a dat drumul fara sa existe niste reguli minime”, spune acum primarul. Dar acel regulament nu exista nici in preajma zilei de 1 iunie, cand primarul ar fi vrut sa inaugureze parcul iar vremea neprielnica a fost singurul impediment invocat atunci.
Comisia pe care vrea s-o infiinteze edilul sef pentru a analiza situatia va veni, cu siguranta, cu explicatii.
Deocamdata, primarul spune ca asteapta explicatii de la directorul interimar al DSPSA, Lucian Draghici, despre care spune ca s-ar fi grabit cu receptia.
Cert este ca terenul de joaca a dezamagit dupa doar cateva zile. Zona cu nisip nu a fost bine delimitata, astfel ca pe alei s-a imprastiat nisip din belsug. Unele portiuni de iarba s-au transformat rapid in zone cu noroi. Unul dintre obiectele de joaca a devenit nefunctional.
Or fi zburdalnici si energici din calea-afara copiii botosanenilor, dar nici niste zmei capabili sa doboare in numai trei zile un parc construit „temeinic”, care pana la urma trebuia sa le tina piept ani de zile.
Garantia pentru lucrari este de doi ani, nicidecum de trei zile. Asta spune multe despre cat de bine se lucreaza cand este vorba de banul public. Sa fi fost o joaca de-a parcul de joaca, pe 11 miliarde de lei vechi?