Parteneriat in valoare de 89,1 milioane euro semnat de PRIMARIA BOTOSANI! (FOTO)

Banii au fost acordati in urma aprobarii Comisiei Europene si se acorda prin Programul Operational Comun Romania – Republica Moldova.

La invitatia Executivului Primariei Municipiului Balti si a primarului interimar Igor Seremet, pe 19 iulie a.c. o delegatie a municipiului Botosani s-a deplasat in localitatea din Republica Moldova, pentru semnarea documentului intitulat „Acord de Cooperare intre municipiul Botosani , judetul Botosani din Romania si municipiul Balti din Republica Moldova”.

In prealabil, documentul a fost aprobat de Consiliul Local al Municipiului Botosani in data de 8 iunie prin H.C.L. nr.138 si de Consiliul Municipal Balti prin Decizia nr. 6/17 in data de 29 iunie.

Semnarea bilaterala a Acordului deschide calea accesarii in parteneriat a Programului Operational Comun (POC) Romania – Republica Moldova 2014-2020. Aprobat de Comisia Europeana in decembrie 2016, primul apel de propuneri de proiecte se va lansa in semestrul II al acestui an. Bugetul programului este de 89,1 milioane de euro, aria de cooperare cuprinzand din Romania judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si intreg teritoriul Republicii Moldova.

Obiectivele acestui program constau in cooperarea institutionala in domeniul educational, promovarea culturii locale si protejarea patrimoniului istoric, imbunatatirea accesibilitatii in regiuni, dezvoltarea transportului si a retelelor si sistemelor comune de transport, dezvoltarea unor actiuni comune in domeniul sigurantei si securitatii, s.a.

Delegatia municipiului Botosani condusa de primarul Catalin Flutur, a fost alcatuita din viceprimarul Marian Murariu, consilierii locali Laurentiu Maftei si Maricel Maxim, iar Eugen Cristian Turcanu, Beatris Marilena Petrariu, Eugenia Ortansa Albu, Iulian Ciubotaru, Cristina Miron si Ovidiu Dumitras din partea Primariei.

De asemenea, a participat Maricel Tarusi – expertul Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova (UCRM), consilierul presedintelui acestui organism.

Din partea Primariei municipiului Balti au participat la intalnire si discutii: primarul interimar Igor Seremet, viceprimarii Lilia Sava si Leonid Babii, secretarul Consiliului si municipiului Irina Serdiuc, consilierii municipali Elena Gritco si Igor Basistii, precum si Veaceslav Coada, Veaceslav Zincovschii, Serghei Culibaba si Dan Moraru, specialisti in cadrul Primariei.

La ceremonia de semnar,e care a avut loc in sala de protocol a Primariei, a participat si Excelenta Sa domnul prof. univ. Mihai Baciu, Consulul General al Romaniei la Balti.

Discutiile si momentul ceremoniei au fost inregistrate de reprezentantii mass mediei locale, ceremonia fiind urmata si de o scurta conferinta de presa.

Programul deplasarii a mai cuprins pe langa schimbul de idei pentru pregatirea proiectelor comune pentru POC Romania – Republica Moldova si vizite si intalniri la sediile Primariei, Centrului Comunitar pentru persoanele bolnave de tuberculoza, Zonei Economice Libere si un tur pietonal al centrului municipiului Balti care, din punct de vedere al intinerii si populatiei, este considerat a fi al doilea oras al Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.