Peste 2.000 de locuri la ADMITEREA in SCOLILE MAI. Pana CAND se FAC INSCRIERILE

Admiterea in scolile MAI demareaza. Ministerul Afacerilor Interne a finalizat calendarul pentru admiterea in scolile de formare profesională ale MAI si ale altor institutii care pregatesc personal pentru MAI.

Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs, pentru sesiunea 2017, 850 de locuri pentru viitori ofiteri ai MAI.

Dintre acestea, 640 sunt fara taxa si 210 cu taxa.

Candidatii pot concura pentru locurile scoase la concurs de Facultatea de Politie, Facultatea de Politie de Frontiera, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Facultatea de Pompieri sau Facultatea de Arhivistica.

Totodata, scolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenti de politie, agenti de politie de frontiera, subofiteri de jandarmi si subofiteri de pompieri si protectie civila.

MAI beneficiaza si de 123 de locuri la institutiile de invatamant ale altor structuri din sistemul de ordine publica si siguranta nationala.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de invaţamant ale MAI se realizeaza de catre inspectoratelor generale care au locuri aprobate la aceste instituţii – Inspectoratul General al Poliţiei Romane, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontiera, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţa, in functie de locul de domiciliu inscris in cartea de identitate/ resedinta.

Cererile de inscriere la concursul de admitere se depun pana la data de 26 mai 2017, iar pentru scolile postliceale ale MAI, pana la data de 21 iulie 2017.

Urmatoarea etapa, respectiv inscrierea la institutiile de invatamant ale candidatilor MAI, care au fost declarati apt psihologic si medical si indeplinesc si celelalte conditii de participare la concurs, se realizeaza la sediile acestora, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare institutie de invatamant si afisat pe site-ul propriu, in sectiunea privind admiterea.

Candidatii pot opta pentru una sau mai multe institutii de invatamant superior sau scoli postliceale, in masura in care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de catre institutiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

Pentru a se putea inscrie la examenele de admitere, candidatii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania, sa cunoasca limba romana, scris si vorbit, sa aiba capacitate deplina de exercitiu, sa fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic, sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti sau sa ii implineasca in cursul anului in care participa la concursul de admitere, respectiv sa aiba varsta de pana la 27 de ani impliniti in anul participarii la concurs, pentru candidatii pe locurile destinate formarii initiale a personalului militar si pe locurile MAI la institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale si 23 de ani impliniti in cursul anului 2017 pentru candidatii la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”.

Printre calitatile necesare viitorilor candidati se numara capacitate de comunicare, rezistenta la efort, conduita si comportament moral, dorinta de promovare a valorilor sociale si morale, spirit de echipa, implicare in asigurarea respectarii regulilor si legii, corectitudine in indeplinirea sarcinilor, spirit de dreptate, rezistenta la stres, interes privind rezolvarea unor probleme ale comunitatii, deschidere fata de problematica si principiile integrarii europene, cunoasterea si respectarea drepturilor omului, simt civic, incredere in fortele proprii.

Oferta de scolarizare propusa de MAI poate fi consultata pe pagina web a ministerului, la sectiunea “Cariera/Institutii de Invatamant/Formare Profesionala/Admiterea in institutiile de formare profesionala initiala ale Ministerului Afacerilor Interne si in alte institutii care pregatesc personal pentru M.A.I/Sesiunea 2017-Oferta de scolarizare
(http://www.mai.gov.ro/documente/invatamant/Brosura%20admitere%202017.pdf)

comunicat MAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.