Home Actualitate Ploi abundente în toată țara

Ploi abundente în toată țara

Meteorologii au emis avertizări, valabil până mâine dimineață, Cod Portocaliu pentru Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia și Dobrogea. Cod Galben în restul țării. În județele Vâlcea, Gorj și Argeș este Cod Roșu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de ploi abundente și instabilitate atmosferică. Codul Portocaliu este valabil în Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea, de vineri de la ora 12, până la noapte la ora 3.

În aceste zone, „vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii”, informează ANM.

În vestul, estul și sud-estul țării este în vigoare un Cod Galben de ploi, valabil în același interval. Se vor semnale averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Cod Roșu de ploi în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș, de vineri de la ora 15, până la noapte la ora 3. Se vor acumula cantități de apă de 70-90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

Exit mobile version