Home Actualitate POLITISTII ameninta cu „o riposta publica”

POLITISTII ameninta cu „o riposta publica”

Angajatii de la MAI asteapta sa primeasca mai multi bani la reactificarea din 31 iulie.

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual sustine ca, din informatiile pe care le are, la rectificarea bugetara fondurile MAI ar urma sa scada, in loc sa fie majorate si in acest context ii cere premierului Victor Ponta o analiza atenta pentru a nu declansa „o riposta publica”.

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) arata, vineri, intr-un comunicat de presa, ca desi Ministerul Afacerilor Interne a solicitat oficial Guvernului fonduri pentru asigurarea logisticii necesare functionarii structurilor sale, precum si plata drepturilor politistilor, exista informatii ca, la rectificarea bugetara de saptamana viitoare, aceste fonduri vor fi reduse.

In acest context, SNPPC face un apel public catre premierul Victor Ponta, cerandu-i sa analizeze „cu mare atentie” solicitarile politistilor, pentru a nu declansa „o riposta publica” din partea acestora.

„Cu toate ca in campaniile electorale premierul Victor Ponta a sustinut intotdeauna revendicarile politistilor, precum si problemele institutionale ale MAI, de la inceputul acestui an se constata un dezinteres total al Guvernului Romaniei in rezolvarea acestor probleme. Numarul de politisti la nivel national, raportat la numarul de locuitori, precum si lipsa fondurilor alocate ministerului pentru derularea activitatilor de combatere a infractionalitatii, asigurarea ordinii si linistii publice, au determinat angrenarea politistilor in desfasurarea unor activitati peste programul normal de lucru, fara o remunerare suplimentara”, se arata in comunicatul transmis de Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual.

Sindicalistii reclama si lipsa protectiei juridice din partea statului, lucru care a generat o stare de nemultumire majora in randul politistilor, cu repercusiuni grave asupra activitatii si neincrederea acestora in actul de guvernare.

„In ultimii ani, politistii si-au primit drepturile prevazute de lege cu intarziere, in comparatie cu celelalte structuri din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Desi s-au intreprins diferite actiuni pentru modificarea unor acte normative care sa acopere aceste disfunctionalitati (proiect Statutul politistului, proiect OUG pentru plata sporului de 100 la suta din salariul de baza pentru munca in zilele de sambata, duminica ori in celelalte zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza), acestea au ramas la stadiul de proiecte”, se mai arata in comunicat.

Sindicalistii considera ca Guvernul nu trebuie sa gaseasca solutii pentru a face economii la bugetul de stat in sectorul de ordine publica pentru ca astfel de „economii” pot genera disfunctionalitati ale statului de drept si vor avea repercusiuni directe asupra securitatii cetatenilor Romaniei, avand in fata un domeniu confruntat cu probleme grave, precum lipsa fondurilor si a dotarilor.

2 COMMENTS

  1. Nu va e rusine mai politistilor ,sa mai cereti bani din moment ce un sergent-major acum agent de politie castiga cat 3 profesori sau cat 3 medici !

  2. Prietene un sergent major acum castiga cat un vanzator de taraba.cand tu esti noaptea sau in weekend cu mana la fofoloanca nevestei tale grase noi suntem pe strada asa ca ma bine gandesti de doua ori inainte sa te bagi in seama aiurea.ee si inca ceva profesorii daca stai bine si analizezi au cam cate 5 6 ore pe zi 5 zile pe saptamana,bineinteles daca nu e vacanta,iar doctorii dupa cum ai vaazut daca nu te cauti bine prin buzunare nici nu te baga in seama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version