„Minele lasate de administratia Flutur” sunt cauza intarzierii lucrarilor la Parcul de Agrement Cornisa, spune primarul Portariuc. La randul sau, Catalin Flutur a declarat ca neputinta si incompetenta sunt acoperite de astfel de declaratii puerile.
La aproape un an de la castigarea fotoliului de primar al municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc declara ca toate proiectele pe care ar trebui sa le puna in practica sunt in intarziere din cauza „minelor lasate de administratia Flutur”. Si din aceasta cauza in oras nu s-a putut face nimic. Adica ,sa se asfalteze, sa se coseasca iarba, sa se puna flori si chiar sa se vopseasca bordurile.
„Toate activitatile primariei de a infrumuseta orasul au fost blocate de aceste mine lasate de vechea administratie. In schimb, usor, usor noi le dezamorsam si asta incepe sa se vada si in oras. Intarzierea se datoreaza unor greseli ale fostei administratii, inca mai dezamorsam mine ale administratiei Flutur. Sunt multe proiecte la care au fost realizate anumite studii de fezabilitate, si au trebuit corectate, retrimise catre ministere. La fiecare proiect pe care incercam sa il urgentam descoperim asemenea mine care ne intarzie”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.
La randul sau, Catalin Flutur afirma ca astfel de declaratii sunt facute doar ca sa acopere neputinta si incompetenta actualei administratii.
„Sa inteleg ca din cauza asta nu s-a facut nimic in oras. E adevarat ca daca pui flori peste mine poate exploda. Dar lasand gluma la o parte, din punctul meu de vedere nu trebuie sa fie acoperita neputinta sau incompetenta dand vina pe altii. Totusi a trecut un an de zile iar eu cred trebuia sa fi invatat ce are de facut in primarie. Si a da vina pe altii este cel mai usor lucru care se poate face. Acum un an, doi, trei ani se putea face si in prezent, deodata, nu se mai poate face nimic”, a raspuns Catalin Flutur, fostul primar al municipiului Botosani.
Legat de inceperea lucrarilor la Parcul de Agrement Cornisa, primarul Ovidiu Portariuc a acuzat ca si aici au fost gasite „mine” care au trebuit sa fie dezamorsate. De exemplu, acesta a spus ca au fost neconcordante in domeniul topografic.
„La proiectul Cornisa a fost o anumita neconcordanta in domeniul topografic. Eu, nefiind un specialist in domeniul topografiei, am apelat la specialisti si au fost modificate anumite planuri topografice neactualizate din 2008 si care puneau in pericol proiectul si care au fost actualizate si au fost trimise catre avizare. Asteptam acum avizul favorabil pentru actualizarea acestei documentatii si ulterior demararea investitiei”, a mai spus Ovidiu Portariuc.
Primarul municipiului Botosani spune ca ordinul de incepere a lucrarilor se poate da abia dupa ce se va obtine avizul final al Ministerului Dezvoltarii.
Legat de proiectul Parcului Cornisa, Catalin Flutur a declarat ca, daca se pastra graficul, in prezent lucrarile puteau fi aproape de finalizare.
„A trecut un an zile si nu s-a facut nimic. Daca se pastra graficul, in prezent, Parcul de Agrement de la Cornisa era aproape gata. Dar, legat de organizarea licitatiei, de ce nu explica din ce motiv a tot amanat? A tot lasat, prima data dupa doua, apoi patru si, in sfarsit, dupa opt luni a organizat licitatia. Asta trebuie sa explice. De ce a amanat atat de mult licitatia pentru construirea Parcului de Agrement Cornisa?”, a mai adaugat Catalin Flutur, fost edil al orasului.
Cofinantarea proiectului de la Cornisa a fost o alta piedica pentru primarul Ovidiu Portariuc, fiindca tot timpul a spus ca nu sunt prevazuti bani in buget pentru asa ceva.
„Pentru prefinantare avem nevoie de un instrument de asigurare, exista documentatie pe SEAP pentru licitatie in vederea atribuirii asigurarii prefinantarii catre o firma, dupa care vom depune documentatia actualizata, la minister. Mai avem la dispozitie 1,7 milioane de lei si putem da ordinul de executie a lucrarilor, dar pana nu avem documentatia cu avizul final al Ministerului Dezvoltarii nu putem da ordinul de incepere”, a spus Portariuc.
In schimb, Catalin Flutur susţine ca banii pentru cofinantarea proiectului Cornisa erau prevazuti din fondurile care trebuiau sa vina de la Uniunea Europeana pe celelalte proiecte, deja realizate.
„Banii veniti de la Uniunea Europeana pentru celelalte proiecte deja realizate in municipiu se duceau, automat, in cofinantarea Proiectului Cornisa. Nu eram nevoit sa iau din bugetul local sau sa fac un alt imprumut. Asta inseamna sa faci administratie locala”, a incheiat Catalin Flutur.