AcasăActualitatePROGNOZA METEO pe DOUA SAPTAMANI anuntata de ANM. VIN NINSORI, anunta meteorologii

PROGNOZA METEO pe DOUA SAPTAMANI anuntata de ANM. VIN NINSORI, anunta meteorologii

Va fi un interval cu temperaturi ridicate, dupa care, vremea se va raci in majoritatea zonelor tarii. Estimarea prezentata de ANM este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

MOLDOVA

Regimul termic din primele zile ale intervalului va fi usor mai ridicat decat cel obisnuit in aceasta perioada. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime va scadea spre -4 grade in 4 februarie si va fi in jur de 0 grade Celsius in 6 februarie. Racirea vremii este estimata si in aceasta regiune, incepand cu data de 7 februarie, astfel incat pana spre finalul intervalului temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime in general negative, in medie de -2…0 grade si minime nocturne, ce pot cobori in cele mai reci nopti pana spre -10…-9 grade. In intervalul 5 – 6 februarie se vor semnala precipitatii, la inceput mixte, apoi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de aparitie a ninsorilor va fi in general redusa. Izolat se va semnala polei.

BANAT

Pana in data de 6 februarie, valorile termice vor fi in general mai ridicate fata de mediile climatologice caracteristice perioadei, cele maxime urmand sa mai creasca usor, pana spre o medie regionala de 6 grade Celsius, iar cele minime se vor situa, in medie, intre -4 si 1 grad. Racirea estimata spre finalul primei saptamani de prognoza va determina un regim termic usor mai coborat decat cel obisnuit in prima jumatate a lunii februarie, respectiv temperaturi diurne in jurul mediei de 1 grad si minime care, in cele mai reci nopti, pot cobori spre o medie de -7 grade. Spre finalul intervalului este probabila o crestere usoara a valorilor termice, spre medii ale temperaturilor maxime de 2…3 grade si de -4 grade ale valorilor minime. Temporar se vor semnala precipitatii mixte, pe arii mai extinse si mai importante cantitativ, in perioada 5 – 7 februarie.

CRISANA

In primele doua zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii regionale ale maximelor de 3…4 grade si de -5…-2 grade ale minimelor. Intre 4 si 6 februarie, temperatura va creste usor, astfel incat se vor atinge valori termice diurne in jur de 6 grade si medii ale minimelor de zero grade. Apoi, incepand cu 07 februarie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, racirea pronozata va insemna temperaturi maxime, in medie, de -1…0 grade, usor mai ridicate spre finalul intervalului si minime la nivelul regiunii, intre -8 si -6 grade. Prin urmare a doua parte a intervalului va fi caracterizata printr-o vreme mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Precipitatiile vor fi slabe la inceputul acestei saptamani, predominant sub forma de ninsoare, urmand ca in intervalul 5…7 februarie sa devina moderate cantitativ si sa fie mixte. Probabilitatea de precipitatii va scadea dupa 7 februarie, astfel ca doar pe arii restranse va mai ninge slab.

TRANSILVANIA

Temperatura aerului va fi in scadere usoara la inceputul intervalului de prognoza, astfel incat ziua de 3 februarie va fi caracterizata de o vreme normala termic pentru aceasta perioada, respectiv maxime in jurul valorii de 2 grade si o medie a minimelor de -7…-6 grade. La mijlocul saptamanii se estimeaza o crestere de temperatura, pana spre medii ale maximelor de 6 grade si minime apropiate de zero grade Celsius. Procesul de racire ce va incepe cu data de 7 februarie va insemna, pentru aceasta regiune, maxime predominant negative, in jur de -2 grade si minime la o medie regionala de -10 grade. Ca urmare, vremea va deveni rece, local geroasa pe timpul noptilor si al diminetilor. Saptamana va debuta cu precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, insa in zilele de 5, 6 si 7 februarie sunt prognozate si ploi sau lapovita, ce ar putea favoriza depunerile de polei. Ninsori in general mai slabe cantitativ se vor semnala si in intervalul 8…11 februarie.

MARAMURES

Vremea va fi in general apropiata de normalul termic specific acestei perioade pana in data de 6 februarie, astfel ca sunt asteptate medii ale valorilor maxime in jur de 4 grade si de -3…-1 grad ale celor minime. Exceptie va face ziua de 3 februarie, cand temperatura va fi mai scazuta, cu maxime de 2 grade si minime de -6…-5 grade, la nivelul regiunii. Racirea estimata spre finalul primei saptamani de prognoza va determina coborarea regimului termic diurn la o medie in jur de -2 grade, iar in cele mai reci nopti minimele termice se pot situa in jurul valorii de -10 grade. Va ninge, in general slab, in primele zile ale intervalului, iar in 5 si 6 februarie precipitatiile vor deveni moderate cantitativ. Probabilitatea de aparitie a ninsorilor slabe va fi ridicata si in perioada 7 – 11 februarie.

DOBROGEA

Vremea va fi calda pentru inceputul lunii februarie in primele zile de prognoza. Astfel, dupa o usoara scadere de temperatura in 3 februarie, valorile termice diurne vor ajunge la o medie regionala de 10…11 grade, in 5 si 6 februarie. Aceeasi evolutie se estimeaza si pentru valorile minime de temperatura, respectiv, o scadere a acestora pana in jurul valorii de -1 grad in 4 februarie, iar in urmatoarele doua zile, o crestere semnificativa spre o medie de 4…5 grade. Scaderea de temperatura se va produce incepand de vineri, 7 februarie, urmand ca regimul termic sa se situeze sub mediile climatologice specifice acestei perioade, pana aproape de finalul intervalului. Mediile maximelor termice se vor apropia de limita de inghet, respectiv 0…2 grade, iar in noptile cele mai reci din a doua saptamana de prognoza sunt posibile valori sub -5…-6 grade. Pana in data de 7 februarie, temporar, vor fi mai ales ploi, in general slabe cantitativ. Ulterior, probabilitatea de precipitatii va fi mai mica, exceptand zilele de 11 si 12 februarie, cand vor fi posibile ninsori.

MUNTENIA

Regimul termic din prima saptamana de prognoza se va mentine peste cel mediu specific pentru aceasta perioada din an. Valorile maxime vor fi in crestere, de la o medie in jur de 6 grade, spre 8, chiar 9…10 grade in ziua de 5 februarie. in ceea ce priveste temperatura din timpul noptilor, in primele zile va scadea, astfel ca media minimelor din dimineata zilei de 4 februarie va fi de -4…-3 grade, ca apoi sa creasca in urmatoarele doua zile, la valori usor pozitive, de 1…2 grade. Racirea vremii se va resimti dupa data de 8 februarie, iar valorile termice maxime nu vor mai trece la nivel regional de 1…2 grade. si noptile vor deveni tot mai reci in a doua saptamana de prognoza, temperatura urmand sa coboare in timpul celor mai reci nopti pana in jurul valorii de -8 grade. in intervalul 5 – 7 februarie, vor fi precipitatii moderate cantitativ, mixte. Ulterior, doar pe arii restranse vor mai fi posibile precipitatii slabe, de aceasta data predominant sub forma de ninsoare.

OLTENIA

In perioada 2 – 7 februarie, regimul termic se va mentine peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi in crestere usoara, spre 7…8 grade, in 5 si 6 februarie. Valorile minime din aceasta perioada vor avea variatii mai mari, astfel ca in ziua de 4 februarie se va inregistra o medie de -4 grade, iar in urmatoarele doua zile, se va consemna o crestere importanta, pana spre 2 grade. Dupa acest interval cu vreme mai calda, urmeaza o racire si sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de inghet si minime care, la nivelul regiunii, se vor situa intre -8 si -6 grade. Precipitatii mixte, posibil insemnate cantitativ, se vor semnala in intervalul 5 – 7 februarie. Ulterior, doar pe arii restranse mai sunt de asteptat ninsori slabe.

LA MUNTE

Intervalul va debuta cu o scadere usoara de temperatura, respectiv medii regionale ale valorilor maxime in jur de -4 grade si ale celor minime de -10…-9 grade, in data de 4 februarie. Ulterior, in zilele de 5 si 6 februarie, se va incalzi usor, astfel incat, pe timpul zilei, temperatura va fi in jur de 0 grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o racire semnificativa, media maximelor urmand a cobori spre -8 grade in 9 si 10 februarie, iar a celor minime sa fie de -13…-14 grade. Spre finalul intervalului este posibila o crestere de temperatura, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade si de -10 grade in timpul noptilor. Ninsori importante cantitativ, dar trecator si precipitatii mixte la altitudini mai mici, se vor semnala in intervalul 5 -7 februarie. in restul intervalului, doar pe arii restranse va mai ninge slab.

 

1 COMENTARIU

  1. Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Sorin Bozdon on Locuri de munca in Germania
Mai terminati odata! on 23 august 2013 – Vine Apocalipsa!
MUIE ROMANIA !!! on MODIFICARI la Codul Rutier
virginia manu on PILDA ZILEI: Te-am invatat
liviu cioroaba on SFORAITUL poate ucide!
virginia manu on PRINTESA DIANA, asasinata!
INSURATELU VIORICA on 48 de romani CAPTIVI in LIBIA
Zugravescu Mihaela B on Cautam colaboratori!
eleonora hreniuc on DOAR O VORBA: Parloaga din ograda
Ziarul Adevarul on BANCUL ZILEI: Acelasi material
Sebastian Butu on FENOMEN RAR in decembrie 2013!
Agentie Matrimoniala on BANCUL ZILEI: Agentia matrimoniala
Eutanasiati Maidanez on FAMILIA LUI IONUT, atacata de caini!
ionescu crenguta on COJILE DE BANANE fac minuni!
Anunturi Libertatea on SERBAN HUIDU revine in televiziune!
TRAIAN TANASA on Pacalelile de 1 APRILIE!
Mocanu Nicolae on A murit din cauza unui OU!
IACOB VIOREL on ANUNT DE ANGAJARE
motoc cristian on POLITISTII incep PROTESTE !
Mitrea Stefan on POLITISTII incep PROTESTE !
Doina Balasa on Dolarul a luat viteza
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
nicu stratulat on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
un alegator on Surpriza la BALUSENI!
un pnlist on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
psihanalistul on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
UN PRIETEN on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
CORURILE DE COPII on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
cursurigratisonline on Euro scade spre 4,55 lei