Home Actualitate RETEA de CONTRABANDA cu tigari DESTRUCTURATA la Botosani

RETEA de CONTRABANDA cu tigari DESTRUCTURATA la Botosani

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Iasi, sub coordonarea procurorului DIICOT Botosani, au efectuat in aceasta dimineata 8 perchezitii la locuintele unor persoane suspecte a fi implicate intr-un grup infractional ce avea preocupari in sfera contrabandei cu tigari din R. Moldova in Romania.

In data de 28 iunie 2016, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani, sprijiniti de politisti de frontiera din cadrul structurilor operative ale ITPF Iasi, au efectuat 8 perchezitii pe raza judetelor Botosani si Iasi.
 
Perchezitiile au avut loc la locuintele a opt persoane suspecte a fi organizate intr-un grup infractional care avea ca principala preocupare contrabanda cu tigari din R. Moldova in Romania.
 
Gruparea a fost monitorizata de catre politistii de frontiera in perioada decembrie 2015 – mai 2016, timp in care membrii acesteia au desfasurat activitati de colectare, detinere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a tigaretelor cunoscand ca acestea provin din contrabanda.
 
Activitatea infractionala a avut loc pe raza judetelor Botosani si Iasi, membrii gruparii reusind traficarea a peste 27.000 pachete tigari de provenienta R. Moldova, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 310.000 lei.
 
In urma perchezitiilor au fost ridicate bunuri si inscrisuri utile cauzei, fiind puse in executare opt mandate de aducere.
 

Exit mobile version